Geniet van je culinaire vakantie!

Sunset at Magnetic Island - © La Cucina

Ten huize La Cucina noemen we elk weekend vakantie! Het zijn wat te drukke dagen om veel zelf te schrijven of te koken, maar hier is alvast een portie culinair leesvoer voor de vakantie:

Saint-Véran

Saint-Véran Manoir du Chardon - La Cucina

Deze Saint-Véran  is al een paar jaar onze favoriete witte huiswijn. Droog, met een fris zuurtje,  een hint kalksteen (wat ik persoonlijk graag heb): kortom voldoende subtiel zodat hij niet meteen gaat vervelen. Een all-round wijn die het goed doet bij visgerechten, maar evenzeer overeind blijft bij pakweg een salade niçoise waar hij moet opboksen tegen de vinaigrette.

Abu Antar

Abu Antar - La Cucina

Met het interieur gaat Abu Antar niet veel prijzen winnen, maar  de geur van een smeulend houtskoolvuur en het zicht op on the spot gemaakte tabouleh maakt dat snel goed. En zie, dat is waarom ik van Brussel hou. Ik woon er ondertussen al zestien jaar en nog steeds word ik verrast door onverwachte culinaire adresjes die er al zo lang blijken te bestaan. Voor wie graag Libanees eet, is Abu Antar een aanrader.

L'Impérial

L'Impérial - La Cucina

Na alles wat er in de media over Molenbeek is verschenen is het wel eens tijd voor wat andere verhalen ook.

Ajiyoshi

Ajiyoshi - La Cucina

Je loopt er zo voorbij en het is er piepklein, maar wat een pareltje is Ajiyoshi. Als je in dit Japans restaurant aan de Brusselse Vismarkt binnenstapt, waan je je even in een authentiek buurt-eetplekje zoals er zovelen zijn in Tokyo, Kyoto, Osaka of andere Japanse steden.

Kaffir

Kaffir - By David Monniaux - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=296259

Als er iets is waar we al ongelofelijk veel eetplezier aan beleefd hebben, dan is het wel dat zakje kaffir limoenblaadjes dat in onze diepvries steekt. De kaffir limoen komt uit Azië en de blaadjes ervan zijn goddelijk van geur en smaak. Ze worden heel vaak in de Vietnamese of Thaïse keuken gebruikt.

Pagina's