Preisoep

Soep | Toegevoegd door Carlo | Bereidingstijd: 25-30 min

Benodigdheden

1 pak prei, 1 runds bouillonblokje, 1 kip bouillonblokje, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Snij elke preistengel tot waar het groen begint in fijne stukjes. Spoel ze goed in een vergiet.

Stoof de stukjes een vijftal minuten met wat olijfolie in een soepketel. Giet er daarna water bij tot de stukjes onder staan. Kruid het met peper en zout en laat op het vuur staan om te koken.

Voeg er, als het water kookt, het runds bouillonblokje aan toe en roer goed. Als de prei zacht is geworden, dan mag je de soep van het vuur halen. Mix de ingrediënten met een mixer glad.

Afhankelijk van hoe dik je de soep wil, kan je er meer water aan toevoegen. Je kan er naar smaak nog peper en zout en een kippe-bouillonblokje aan toevoegen.

Meer soepen | Meer recepten van Carlo

Wat vond je van dit recept?

Heel heel lekker!!!!!
Natuurlijk en zonder veel te veel fikfak!

Fabienne | 08-04-2006

zeer zeer goed !!!

tars | 21-11-2006

Heerlijk recept, ik heb vandaag preisoep gemaakt. En de kinderen vonden het ook heerlijk. Bedankt.

thijssen | 30-12-2006

Dit is een recept dat iedereen kan maken. Geen massa ingrediënten zoals meestal het geval is. Bedankt

Andreas | 20-01-2007

het is gemakkelijk om te maken en snel klaar.
bedank

ann | 20-10-2007

simpel, lekker niet te veel ingrediënten. Meer moet dat niet zijn. Thx.

Tim | 02-11-2007

Simpel en lekker !
Grazie

Diego | 27-12-2007

Super soepje en echt lekker. Een aanrader voor wie weinig tijd heeft en toch vers en gezond wil eten.

elly | 06-01-2008

Probeer nog een keer om er nog wat groene paprika en een courgette bij te doen ...

Linda | 27-03-2008

Ik heb zojuist die soep gemaakt! Heel lekker! Misschien nog een tip : na het mixen heb ik nog wat (gaar) kippewit in stukjes toegevoegd, echt heel lekker!!!

Charlotte | 05-04-2008

Ziet deze soep wit of groen want ik ben voor het school opzoek naar een soep dat wit ziet en kinderen graag lusten. Heeft er iemand een ide?

Noella | 12-05-2008

Simpel en lekker...

Tineke | 15-09-2008

Ik woon in Alicante (Spanje), en mijn Spaanse vrouw zegt dat dit geen soep is, maar wel puré. Rare jongens die Spanjaarden zou Obelix zeggen. Mijn Vrouw en kinderen vinden het wel heel lekker, want hebben alles opgegeten, en niets voor mij overgelaten. Awel dat is wel bangelijk, want nu moet ik weer nieuwe puré maken.

Maarten Vermeer | 15-09-2008

wat betreft de witte soep voor Noëlla: bloemkoolsoep ! Heb zelf nog niet geprobeerd maar een vriend van me is daar de specialist in en die voegt als geheim ingrediënt een klein beetje cuuriepoeder toe (niet teveel natuurlijk want anders wordt je soep geel :-) ) Success! Ik begin nu aan de preisoep btw !

An Van Soom | 24-09-2008

Ik neem 2 uien, snij het in stukken, laat het even aanbakken tot mijn ui mooi glazig is. Dan doe ik er prei er bij even laten stoven dan doe ik wortel ju erbij
die ik nog over had dan laat ik men groente goed koken tot het zacht is
dan mix ik het en zeef het door een propere theedoek en een klein beetje room er bij ik doe er niet veel kruiden bij omdat ik de room al heerlijk vind

peter | 13-01-2009

Ben echt een amateur in de keuken, maar dit is echt gelukt! Lekker!

Denise | 22-05-2009

probeer deze soep eens met cocosmelk. Je weet niet wat je eet!!!!!!!!!

catrien van teeffelen | 24-08-2009

ik vind het heel gewoontjes

greta | 28-12-2009

eigenlijk is het te gewoontjes vind eens een ander recept uit!!!

greta | 28-12-2009

Héél gemakkelijk en héél lekker !!

sabine mathijs | 17-01-2010

Ik woon in Logroño, La Rioja (lekkere wijnstreek) Spanje. Mijn Spaanse kindjes en Spaanse man hebben hun bordje volledig leeggemaakt. Ik ben op zoek naar typische vlaamse gerechten (eenvoudig als het kan) om hier voor mijn vrienden te maken. Dit week-end heb ik kaaskrokketen, witloof met hesp en kaassaus en pannekoeken als nagerecht gemaakt, voor enkele vrienden en het was een echt succes. Helpen jullie my met andere gerechten? Alvast Bedankt

Tania | 09-02-2010

als je het echt superlekker wil, moet je er vóór het pureren eens een 150 g gorgonzola doormengen.

jef mostmans | 26-07-2010

Prima en poepsimpel recept! Ben nog maar leerling-tovenaar in de keuken, maar heb nu toch met drie preien een lekker soepeke gemaakt op deze koude winteravond.

Johan | 21-12-2010

Jullie spenderen meer tijd aan de berichtjes, dan aan de soep zelf :)

AIRKE | 04-12-2011

Dank uu voor het recept , maar het was niet lekker snorry x

Tara en juno | 23-01-2012

vond de reactie van de persoon die in allicante woonde super wel sommige mensen zijn voor dikke soep andere voor dunne of bouillon soepen ik heb een dochter van 2 .5 jaar en die vind dikke super super makkelijk om te eten zonder al te veel te morsen dus ik ga dit recept ook ff proberen en zien wat mijn kleine meid ervan vind (gelukkig eet ik zelf ook graag zon dikke soep :D )

Tobias | 07-01-2015

wel die kaas is een leuk idee kan je met héééééél veel soepen doen vooral prei soep brocolisoep ajuinsoep stom dingetje om toe te voegen maar geeft toch wel wat extra smaak erbij soort kaas kan je ook zelf kiezen maar liefst iets zoals bleu of roquefort zulke zachte kazen lossen makelijk mee op in je hete soep dus geen of weinig brokjes maar geeft wel een extra toets

Tobias | 07-01-2015

Voeg jouw reactie toe!