Pasta met groene pesto

Hoofdgerecht | Toegevoegd door Carlo | Bereidingstijd: 25-30 min

Benodigdheden

Voor 2 personen: 1 kop pijnboompitten, 1 kop verse basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 250 gram spaghetti (kies de dunste soort), verse pecorino, olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze

Pesto! Weer zo een geniale uitvinding van de Italianen. Pesto kan je niet alleen als pastasaus gebruiken, maar ook als smeersel op broodjes of als dip.

Mix de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum samen met twee eetlepels geraspte pecorino en een scheutje olijfolie fijn (met de mixer of een blender). Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente. Giet af en meng de pesto er doorheen. Italianen doen er daarna meestal geen kaas meer op, maar aangezien pecorino zo lekker is, mag het voor een keer...

Meer hoofdgerechten | Meer recepten van Carlo

Wat vond je van dit recept?

Voeg hier nog wat verse, rauwe tomatenbrunoise en gebakken scampi's aan toe: een feestmaal!

Debby | 01-03-2006

De ingrediÍnten zijn er, maar ik neem minder pijnboompitten, dubbel zo veel basilicum en olijfolie. Als de saus wat "vloeibaarder " is, mengt ze zich beter met de pasta, vind ik.

Karine Cauwels | 20-08-2006

hoe zit het me de rucola?

sjoert | 16-05-2007

Nou, het heeft me gesmaakt

Franske | 15-10-2007

je kan basilicum vervangen door rucola,
geeft een andere toets

Frots | 02-11-2007

Heerlijk !!!
De saus is nog lekkerder als je de pijnboompitten roostert !!!!
Ook met parmesaan is het fantastisch, in geen tijd klaar en puur genieten.

Sabine | 17-12-2007

heeft er iemand tips om verse pesto (langer) te bewaren?

Inge | 31-03-2008

Ik doe er het sap van een halve citroen bij dan verkleurt de pesto niet zo snel bruin; giet er in het potje een half centimetertje olijfolie op, die je er kan afgieten als je het opnieuw wil gebruiken en kant en klaar invriezen heb ik ook al geprobeerd en is ook nog heel lekker.

Madeleine | 20-08-2008

Ik heb net mijn pesto gemaakt met notensla en met walnoten (wegens nog grote voorraad) ipv pijnboonpitten. Heb de citroen geprobeerd en dat blijkt okť! Ik doe er wel niet zoveel noten in hoor! Lekker!

Monik | 12-11-2008

Ook tomantenpesto is erg lekker.
Kijk maar eens op http://www.dolcevia.com/artman2/publish/Soep_amp_Sauzen_37/Recpespom.shtml voor het recept.

Natascha | 05-04-2009

ik wil nu niet lastig doen he. maar als je groene kruiden met zuren mengt dan worden deze juist sneller bruin!

pieter | 20-10-2009

dacht ik ook,
kan je gewoon invriezen weet je...

dries | 04-09-2010

Voeg jouw reactie toe!