Apple crumble

Nagerecht/gebak | Toegevoegd door Carlo | Bereidingstijd: 60-< min

In Nieuw-Zeeland heb ik verschillende keren deze overheerlijke apple crumble zien maken (en daarna mee opgegeten!). Ik stond telkens versteld hoe snel en gemakkelijk het recept was.

Benodigdheden

450 gram appelen in partjes gesneden, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem.

Bereidingswijze

In Nieuw-Zeeland heb ik verschillende keren deze overheerlijke apple crumble zien maken (en daarna mee opgegeten!). Ik stond telkens versteld hoe snel en gemakkelijk het recept was.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met de gewone suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

Vet een ovenschotel in met boter. Schik de schijfjes appel er in en besprenkel met de bruine suiker. Voeg er er nog een klontje boter aan toe en dek af met het deeg.

Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Meer nagerechten & gebak | Meer recepten van Carlo

Wat vond je van dit recept?

Carlo

Deze apple crumble is hemels! Ik heb hem net gemaakt met de laatste appels uit de tuin en net uit de oven,kon ik er al niet afblijven. Wat een zalige geur.
Natuurlijk m'n tong verbrand, maar héééérlijk met een kopje koffie.
Dit is een fantastisch recept! Bedankt

Scalja | 28-10-2005

Heerlijk, makkelijk te maken, ook met kinderen!! En feestelijk op tafel met vanille-vla en een schepje slagroom!!
Gewldig recept!

Brightstar | 25-02-2006

Ziet er heel lekker uit... Ik neem aan dat je de kaneel met de bruine suiker vermengt?

Miet | 03-03-2006

Neen! Het kaneel moet je over de appels strooien (beetje tussen de laagjes heen).

Carlo | 03-03-2006

Klinkt heerlijk, ik ben van plan het binnenkort te maken voor ongeveer 10 personen.
Voor hoeveel personen was dit recept?
Alvast bedankt!

Martijn | 13-03-2006

Deze taart is zeker voldoende voor 4 personen.

Carlo | 14-03-2006

Ik heb het nu aan praktisch al mijn vrienden voorgeschoteld, een daverend succes, ik maak hem minder zoet door minder suiker toe te voegen en doe er soms honing of gember bij.

fanny | 21-04-2006

als 'de koek' klaar is hoe moet je hem uit de ovenschotel halen? Gewoon omkeren zodat de appels vanboven liggen. En eet je het warm of koud?

michiko | 09-05-2006

Niet omdraaien! Dan wordt het een puinhoop... Je schept best op vanuit de schotel waarin je hem hebt klaargemaakt. Je kan de apple crumble warm of koud eten. Ik heb meestal het gevoel dat hij warm zoeter smaakt dan koud. Misschien toch ook wat zuiniger met de suiker omspringen dan in het recept vermeld. Ik maak hem tegenwoordig met ca. 1/3 suiker t.o.v. de hoeveelheid bloem die ik gebruik.

Carlo | 09-05-2006

Moet de boter per se ongezouten zijn of kan dit met bakboter? Kan het recept ook met rabarber?

elfi | 22-06-2006

Het recept kan net zo goed met rabarber, en het wordt pas echt lekker als je er wat walnoten bijdoet (even in de keukenmachine of fijnkappen) en evt. de zaadjes van een vanillestokje ... Heerlijk !

May | 22-07-2006

De beste basis voor een crumble... !!! ik gebruik er nog verse frambozen bij... warm serveren met een toefje vers geklopte slagroom... en nu: smullen maar !!!

Variatietip voor de liefhebbers: gebruik eens marsepein in combinatie met de appels :-)

Marguerite M | 13-08-2006

ook heerlijk als je de appels vermengt met rozijnen en dit geruime tijd 'marineert'in rum...
herma

herma | 23-09-2006

Èrg onduidelijk

Lisa | 04-12-2006

Met vanille ijs en een toefje slagroom erbij is het helemaal fantastisch.

yvonne | 12-12-2006

Ik weet het eigenlijk nog niet want,ik ben eigenlijk van plan om dit gerechtje met Kerstmis te maken... Vandaar mijn vraag past dit gerechtje wel in het kader van kerstmis ???

ralph vlaeminck | 16-12-2006

Ook erg lekker als je er nog vanillevla onder de appels aan toevoegt.

Jopie | 25-12-2006

Nog lekkerder met een beetje vanille vla erover!!!!

Annemiek | 29-01-2007

Ik ga hem vanavond maken, maar kan het ook met ander zomerfruit of zo?
Jeanine

Jeanine | 05-03-2007

Heel makkelijk, heel snel te maken en heel lekker. Een aanrader.

inge | 20-03-2007

Eindelijk eens een makkelijk en héél erg lekker recept van apple crumble!!!

Karen | 31-03-2007

Erg lekker en kan je ook leuk opdienen.

trix pilon | 23-05-2007

Ik heb de apple crumble ook gemaakt en hij was heerlijk! Heeft iemand nog tips om de taart iets specialer te maken? Door het toevoegen van extra bijpassende ingrediënten bijvoorbeeld?

Maaike | 01-06-2007

Je kan dit recept ook aanpassen aan je eigen smaak en eender welk fruit toevoegen! Ook zeer lekker: rabarber en framboos.

Gaya | 04-06-2007

Ik heb hem net met appel en rabarber gemaakt. Ontzettend lekker!!!!

Frank | 04-06-2007

Ha, eindelijk het recept voor de échte ook veel geproefde NZ apple crumble! Had zelf al eens zitten proberen, maar met de juiste hoeveelheden werkt het toch beter! Tnx! (had hem vorige keer met appel en rabarber, ook heerlijk!)

Marianne | 06-07-2007

Ik verzamel recepten voor mijn moeder, en ik doe dit recept er ook bij! Klinkt lekker en veel positieve reacties! Ik ben benieuwd!

Rianne | 02-08-2007

heeeeeeeerlijk, nu al paar keer gemaakt en elke keer een topper, zeker met vanille vla eroverheen! echt smullen en heel makkelijk! bedankt voor je recept!

Saskia | 11-08-2007

Dit is heerlijk, maar....hoe lang kan ik dit bewaren in de frigo?

Judith | 13-08-2007

ik vond hem niet (zo) goed...véél te veel boter, ergo te zwaar. heeft iemand een variant op dit recept ?

elisabeth | 13-08-2007

Elisabeth, je kan gerust minder boter gebruiken. Of minder suiker. Ik let eerlijk gezegd nooit op precies hoeveel gram ik gebruik. De laatste tijd doe ik er ook veel minder suiker in. Bedoeling is dat je een kruimeldeeg bekomt door boter, bloem en suiker met elkaar te mengen. De verhouding bloem/boter kan je min of meer zelf bepalen.

Carlo | 13-08-2007

Wat ook leuk is, is als je de crumble in kleine ovenschaaltjes maakt ipv als grote taart. Heel erg handig en het presenteert ook mooi.

Voor mij is de beste verhouding: 1/4 suiker 1/4 boter en 2/4 bloem.

Bieke | 08-09-2007

Erg lekker :))
Ook met peren is het erg lekker, of met echte custard ipv vanillevla :). Met andere woorden, bijna met alles te combineren en te variëren.
Alleen waarom wordt het een taart genoemd? Lijkt er in de verte niet op.

Deepen | 29-09-2007

Zo'n crumble is ook lekker met verse perziken, en 50g gemalen amandelen in het kruimeldeeg. Nog wat geschilferde amandelen over... Heerlijk!

Jis | 12-10-2007

moet voor 16 man appeltaart mee nemen,
kan ik dit recept ook op een hele bakplaat maken,zodat ik hem makkelijk mee kan nemen?? is het dan wel te snijden in stukken b.v.
hoe ziet het recept er dan uit?? zoveel x....gram suiker,boter bloem??
ik ga hem morgen maken,met succes??

janine | 17-10-2007

Zou het helpen met wat bicarbonaatzout om het deeg wat luchtiger te maken?
Weet iemand de verhouding dan?

Sonja | 18-10-2007

Hello iedereen, ik varieer heel veel.Ik maak een zanddeeg van 200g bloem, 100gr koude boter, 5cl koud water, een snuifje zout en 10 gr vanillesuiker, dit is voor de bodem.4 à 5 Appels in fijne schellen bovenop de zanddeeg. Voor de vulling, 2 eieren, 200 gr verse room 50 gr bruine suiker, 10 gr vanillesuiker een soeplepel rum.Kruimelkorst, 130 gr bruine suiker, 80 gr bloem, 50 gr amandelpoeder, 80 gr boter. Alle verhoudingen kunnen aangepast worden, maar hier in Wallonie heeft deze samenstelling héél veel sukses. Heb ze al gemaakt met een grove marmelade van rabarber en abrikozen, ook een treffer

Pieter | 01-11-2007

ik vind het een absolute topper!
Ik gebruik ook minder witte suiker, maar doe een theelepel bruine suiker met een snufje kaneel in het deeg om het net ietsje specialer te maken...
hemels!

Lin | 10-11-2007

Bedankt voor dit recept, echt heerlijk! Heb het al vaak gemaakt en het is altijd een succes! Vooral heerlijk met echte custard (dus niet van custardpoeder).

San | 17-12-2007

Heel erg lekker en zo gemakkelijk! Bedankt!

Joke | 29-12-2007

Kinderlijk eenvoudig en gruwelijk lekker!!!

Jon | 03-05-2008

Heeerlijk recept!!!! Kan je het ook maken met aardbeien op de bodum ipv appels of is het deeg daarvoor te zwaar??

B | 05-06-2008

Heerlijk!! ik heb dit op school gemaakt.. wat ook lekker is: om boven die appel een laagje aardbeien op te doen! Heel lekker met eventueel een bolletje vanille ijs!
Een echt lekkernij!

Julie | 14-06-2008

yum! ik maak m met aardbeien uit blik, ook heerlijk! en dan i.p.v. 300 gram bloem 200 gram bloem en 100 gram havermout! en een béétje van de aardbeiensiroop door het beslag!

Marie | 03-07-2008

besprenkel de appelen eens met wat Calvados

mees leo | 08-10-2008

Ook heerlijk: speculaaskruiden op de appels. Of speculaas door het deeg kruimelen...
Variatie: crumble met bosvruchten. Mengeling recht uit de diepvries. Is ook heel mooi voor de feestdagen. Mooie rode kleur, zeker in combinatie met warme vanillepudding,ijs, custard, mascarponeroom....Heel lekker en supergemakkelijk. Ik heb dit altijd in huis, heerlijk als er onverwacht bezoek komt. Zo klaar!

veerle | 16-10-2008

Heel lekker receptje! Maar met riepsuiker ipv gewone suiker is het nog lekkerder.
Je strooit de rietsuiker gewoon over de appeltjes en daar dan het deeg bovenop.

marijke | 01-11-2008

Ik heb dit recept leren eten met kaneelijs. Een aanrader!

Carola | 24-11-2008

ik ben van plan dit met kerst al dessert te maken
maar dan wel met verschillende soorten fruit( appel, peer, ananas, framboos,...)
en de gasten zelf hun crumble laten samenstellen in kleine potjes
de potjes versier ik met hun naam erop geschilderd en die mogen ze mee naar huis nemen

Bianca | 25-11-2008

ga het met kerst maken het zal lekker zijn!

lieve | 11-12-2008

Is het allerlekkerste warm uit de oven in combinatie met vanille-ijs!!!

Femke | 20-12-2008

Heb al meerdere malen crumble gemaakt met kant-en-klaar deeg. Vanaf nu is het volledig home made! Probeer ook eens met kersen (uit bokaal op sap). Is overheerlijk en geeft er een feestelijk kleurtje aan!

Karla | 24-12-2008

Hoi,
Dit is ongetwijfeld het beste recept voor de applecrumble. Dit recept is goud waard!
Grts en thx
Geoffrey

Geoffrey | 28-12-2008


dit recept is overheerlijk ik wil meer en meer !!
het is een recept om van te genieten !!
ik en mijn mama zijn echt blij met dit recept !!

XX greetz amelie + men mama !!

amelie pieteraerens | 05-01-2009

Hoi,

Maak dit recept al jaren en is inderdaad heerlijk. Last minute visite? Ik heb altijd wel een bakje diepvriesfruit (AH) gemengde vruchten voor warme gerechten in huis. Zit de suiker al bij. Omkeren in een ovenschaal/ taartvorm, kruimelmengesel er over heen en in de oven totdat de korst licht bruin is. Helemaal goed. lekker in schaaltjes serveren, ziet zo'n schepje er nog goed uit ook. Afmaken met een dot slagroom (als je dat in huis hebt).
veel succes.

Monique

Monique | 18-01-2009

Is het normaal dat enkel het bovenste deeg krokant is en hetgeen eronder zit nog vochtig (en dus precies niet gaar) is? Of ligt dit aan het feit dat ik een te kleine vorm gebruik (een standaard ronde springvorm)?

Sofie | 22-01-2009

hallo ,

Gisteren heb ik die crumble gegeten en het was echt heeel lekker
en mijn mama zij dat het heel lekker was danku team

smakelijk!!!

Antoine | 23-01-2009

Ontzettend lekker en makkelijk recept, iedereen was onder indruk en het smaakte super goed, met vanilleijs geserveerd!

Wendy | 13-02-2009

Ik heb hem laatst bij mijn zwager gegeten. Zó lekker, ben gelijk gaan zoeken voor het recept!
Ziet er lekker simpel uit.
Mijn zwager heeft er trouwens 1 met appel gemaakt en de andere met kersen!
Ook erg lekker, maar appel blijft toch m'n favoriet.

Denise | 15-02-2009

Heerlijk. Ik neem wel 750 gram appels i.p.v. de 450 gram (dat is toch echt wat weinig fruit). Ook neem ik minder bruine suiker.
Heel makkelijk te maken en echt superlekker!

Karin | 19-03-2009

Ik vind het superlekker het is vooral makkelijk als toetje

Tip: toen ik het heb gegeten at ik het met vanille vla dat was superlekker

kaka | 25-03-2009

Vandaag de crumble gemaakt! Ik heb een combinatie appel, pruimen gebruikt. Een paar gedroogde vijgen en abrikozen erbij en zelfgemaakte vanillesuiker. I.p.v kaneel koekkruiden, maakt het iets kruidiger. Even laten afkoelen en met geslagen slagroom. Ze hebben gesmuld!!!

Kirsten | 11-04-2009

Heerlijk recept. Ik woon met 21 meiden en wij maken het heel vaak als toetje omdat het zo lekker makkelijk is. Het kan echt met alle soorten fruit, onze favoriet is verse ananas met cocos maar ook heel lekker met in balsamico azijn gemarineerde verse aardbeien!

alexandra | 09-05-2009

Ik heb een vergelijkbaar australisch recept, maar dan met rabarber, appels en peren, echt jummie!
doe 3 kopjes gesneden rabarber, 2 geschilde appels in plakjes en 2 geschilde peren in plakjes met 1/3 kop bruine suiker en 2 eetlepels water in een pan en laat dit lekker pruttelen. Doe het daarna in een ovenschaal.
Vervolgens de crumble: 1/2 kop bloem, 1 theelepel kaneel, 60 gr boter mengen tot de kruimelachtige substantie. Voeg dan 1/2 kop havermout, 1/2 kop gesneden macademianoten en 1/3 kop suiker erbij en meng alles goed. Doe dit over het fruit, even in de oven. Erg lekker met wat slagroom. Eet smakelijk

wendy | 14-07-2009

ik heb de crumble gemaakt en hij was lekker van smaak maar de bovenlaag was na enkele uren al vij hard. Ik denk dat ik de deeglaag te dik gemaakt heb. Als je de opgegeven hoeveelheden gebruikt, welke diameter van bakvorm gebruik je dan?

christine | 27-07-2009

Wil je de appels heerlijk zacht, kook ze dan van te voren even een minuut of 5, met de suiker en kaneel. Ik doe er ook nog een mespuntje gemalen kruidnagel door, zahalig...!
Als het klaar is vul ik de helft van een schaaltje met de gloeiendhete crumble en daarnaast schep ik koude vanillevla.

Josje | 05-09-2009

Wat moet ik verstaan onder bruine suiker, is dat lichte of donkere?

Vicky | 12-10-2009

Ik maak al lang zo'n soortgelijke crumble, maar dan niet met bruine suiker. Ik zal het hiermee ook proberen. Ik doe appels en peren erbij en soms wat gehakte walnoten. Wat ook erg lekker is , is wat pijnboompitten bij het fruit.
Ik maak het meestal in éénpersoonsovenschaaltjes en als je die op tafel zet een bolletje ijs erop en zo wat laten smelten.
Of anders voor iedereen wat van opscheppen op een bordje, 1 a 2 bolletjes ijs ernaast en eventueel wat slagroom of wat losgeklopte demi creme fraiche. Bestrooi dan met wat gehakte walnoten of pistachenoten.

Flavia | 29-12-2009

Is 300Gr bloem niet te veel in verhouding tot de rest? Ik lees in andere recepten dat de verhouding tss bloem, boter en suiker hetzelfde is?

Nele | 29-12-2009

Ik gebruik 200 a 220 gram bloem, 100 a 115 gram boter en ook 100 a 115 gram suiker . Dan hou ik soms nog bloem over die zich niet vermengt met de boter. Meestal neem ik appels en peren (niet te rijp) door elkaar.Kaneel meng ik door de crumble zelf. Als ik het druk heb of veel gangen kook, maak ik dit een dag van tevoren klaar, doe het ong. 15 a 20 minuten in de oven of tot de crumble heel licht gekleurd is. Dan op een koele plek wegzetten en de volgende dag gaat het weer de oven in zodat het gerecht klaar is en warm als we aan het dessert toe zijn.
Verleden week nog zo gedaan toen ik 10 eters had en iedereen wilde het recept hebben.

Flavia | 30-12-2009

heeeerlijkkk

lola | 11-02-2010

beste...
wij hebben net onze apple crumble in de oven gezet.
leuk recept! alleen wij vonden dat de appels in een argide olie met een beetje zout en een vleugje kaneel had mogen marineren.
wij willen jullie daar op aan spreken! ook mag je de prijs van alle boodschappen vermelden, het zou ook fijn zijn als jullie vermelden HOEVEEL appels je moet gebruiken niet hoeveel GRAM!! onder deze omstandigheden geef ik jullie een: 7+
gefeliciteerd met dit punt jullie zijn geslaagd in het maken van een lekker receptje!!
(vat het niet persoonlijk op!!!!)
met vriendelijke groet, dhr foel jansen!!!

foel jansen | 17-02-2010

Oh My God.
Geweldig, eenvoudig en heerlijk :)
Ik had onverwacht visite toen ik het aan het maken was (we waren uit eindelijk met 4 personen) en de hele schaal was schoon leeg.
Dankjewel

Kim | 30-04-2010

Gebruik ipv suiker gerust stevia. Suiker is namelijk super ongezond. Dank aan allen voor de vele variaties!

Luc | 25-07-2010

Mijn vriend heeft deze apple crumble net gemaakt.
MMMMMmmmm, heerlijk!

Nel | 29-08-2010

Zit nu in de oven, ziet er lekker uit! : )
makkelijk te maken ook...

Coriette | 10-10-2010

Tjee dit weekend een verleidelijk potje applecrumble gegeten.
Toen ik thuis kwam zag ik een schaal vol appels, een pak bloem op de oven staan, heerlijke roomboter in mijn koelkast en stevia van mijn nicht uit Quito.
Nu staan er 6 potjes te bruinen in mijn oven. Ben benieuwd hoe de jongens het vinden als ze thuiskomen van basketbal.
Maar als ik alle reacties zo lees moet het verrukkelijk zijn.

cynthia

cynthia | 12-10-2010

Hoi, mag ik vragen hoeveel gr stevia je dan gebruikt? Ik zou het wel maar voor 2 personen willen maken en weet daarvoor geen enkele verhouding.
Alvast bedankt!

caroline | 25-10-2010

hallo het is lekker

toon | 02-11-2010

inderdaad toon heeeeeeeel erg lekker

jop | 02-11-2010

ik wil graag dit receptje proberen, maar kan je dit ook maken zonder kaneel?

marie | 14-11-2010

gaat de vanillevla mee in de oven?
moet je het gerecht afdekken in de oven?

gerda | 02-12-2010

Wil dit gaan maken voor de kerst maak klopt het dat er onder de appels dus geen deeglaagje zit maar alleen er bovenop?

Lilian | 22-12-2010

yep!

Carlo | 23-12-2010

hoe maak je dat deeg?

inez | 24-12-2010

Mag je ook gewone boter nemen in plaats van ongezouten ?

Stien | 28-12-2010

Gewone boter is normaal gezien ongezouten (bij een pakje gezouten boter staat meestal duidelijk aangegeven dat het gezouten boter is).

Carlo | 29-12-2010

welke appelsoorten zijn geschikt?

Sjef | 06-01-2011

Ik zie net dat Njam! (het kookkanaal van Studio 100 en Peter Goossens) jouw recept letterlijk heeft gekopieerd op hun website. Ook leuk...

Geert | 12-01-2011

Helemaal top. Iedereen heeft er van genoten voor wie ik het heb klaargemaakt. Zelfgeklopte slagroom erbij maakt het af. Ik heb er zelf nog wat banaan bij gebruikt, in combinatie met Braeburn appels. Heerlijk...

Gunnar | 18-01-2011

Gisteren jouw apple crumble gemaakt voor mijn dochter die een gerecht uit nieuw-zeeland moest meebrengen. Erg lekker, viel goed in de smaak in de klas! Heb je nog een tip voor het deeg voor mij? Het werden hele fijne korreltjes als deeg, iets grover zou lekkerder zijn. Alvast bedankt!

Hate | 17-02-2011

En bovenop de warme crumble.... Yoghurt met honing!

Evelyne | 21-02-2011

Een combinatie van krieken en appels is ook heel erg lekker! een heerlijke crumble!

Robin | 12-04-2011

je hebt zo toch geen onderkant???

Stefan | 01-05-2011

Hallo carlo ,
Supeeeeeeeer lekker , maar als ik de apple crumble nu in kleine (oven ) potjes maak , hoelang moeten die dan in de oven ( aangezien de hoeveelheden kleiner zijn ) ?

Mia | 07-07-2011

het was overheerlijk!!!!!!!!!!!!!!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajo wij zijn 3 meisjes van 9.5 gemiddeld en wij hebbe dit helemaal alleen gemaakt voor onze ouders. ze hebben de schotelleeggelikt wajo!

kobaltchloride | 08-07-2011

Heerlijk met een beetje speculaasijs!

matheser | 25-08-2011

Blauwe bessen tussen de appelschijfjes strooien is ook heel lekker. Ze kleuren de crumble hier en daar een beetje paarsigblauw...en geven er een speciale smaak aan!

Xandra | 28-08-2011

Ik heb vandaag deze apple crumble gemaakt en hij was goddelijk.

Marloes | 07-10-2011

wat een heerlijke apple crumble taart
maar, er had wel iets minder boter en suiker bij gemogen!

Noraly | 16-10-2011

Ze staan in de oven!! Ik heb niet alle deeg gebruikt, leek me een beetje veel. Ben erg benieuws!!

Jose | 16-10-2011

is deze appel crumble hartig of zoet?
ik wil hem namelijk zoet hebben

lisanne | 24-10-2011

Ik heb het net gemaakt, lijkt me erg lekker. Alleen ik ben de kaneel vergeten, en had te veel deeg naar mijn mening?

Marieke

Marieke | 25-11-2011

allright! gemaakt, geproefd én heerlijk bevonden! ik maak nooit meer appeltaart.

Sylvie | 01-12-2011

gewoon rustiggg

g | 11-12-2011

Dit is een keerlijk dessert wat ik al ontelbare keren in Engeland heb gegeten...maar noem dit aub geen taart!
Dit kan je echt niet omkeren en dan in punten snijden hoor...als dat kan deugt je recept niet! Dit wordt met een grote opscheplepel op de borden geschept...aan tafel! en nee, we gooien er niks overheen maar zetten een sauskom met custard erbij zodat iedereen zelf kan nemen! Niet teveel verschillende ingredienten gebruiken...dan gaat het wow effect helemaal erloren. De smeken blijven heerlijk intens in dit recept dus 3 soorten fruit is onzin...dat wordt een smaakgevecht in je mond waar je U tegen zegt!

viviane | 18-12-2011

echt heerlijk als je er (als het nog warm is) kaneelijs op doet (:

xx | 28-12-2011

Ik heb net de appelcrumble gemaakt en het is super lekker.
Zeker een aanrader...

. | 15-01-2012

Aanrader!! Echt heerlijk, wel een beetje veel boter.....

Tess | 21-01-2012

Ik doe de crumble in kleine ovenschaaltjes zodat ieder persoon er 1 heeft
soms doe ik er ook wat chocoladevlokken tussen

Jolien | 26-01-2012

Ik heb de boter gehalveerd en doe verder alles op het gevoel! Het ziet er echt geweldig uit!
Lekker ook die kaneel!
Smakelijk allemaal!

Marietje Baeke | 08-02-2012

Dom als ik ben, vergiste ik mij natuurlijk opnieuw. Nootmuskaat is niet gelijk aan kaneel. JAMMER! Dadaaa lekkere crumble!!

Boris Bonne | 08-02-2012

oude metten!

Marietje Baeke | 08-02-2012

Een echte aanrader! echt heeerlijk, beter als de topkoks met hun sites! :D

Edith V. P. | 30-03-2012

zaaaaaaalig recept echt waar kan er niet van afblijven ;)

sofie | 05-04-2012

Heerlijk echt waar

Siebe | 06-04-2012

Heel lekker kinderen.
Maak maar een keer voor de sint

Sinterklaas | 10-06-2012

hmmm, ik maakte deze crumble in kleine ovenpotjes . jam jam :)

ikhouhiervan | 21-07-2012

Heejj allemaal! Nog een tip als je dit jummie gerecht maakt! Doe eens met ander fruit (rooie bessen,aardbei,kers.enz) En de finishing touch ;(ijs, slagroom enz) luts uv luv.een meisje

Mevr.Delicious | 31-07-2012

echt excellent, weinig afwas ook.
misschien een extra vleugje citroen en kaneel toevoegen (;
niet in het beslag maar op de appels zelf!

loveya all

olga & lula | 30-08-2012

Hoi, ben enthousiast geworden door alle reacties en wil hem gaan maken voor ons gezin. (9 man en vrouw) Maar hoe groot is de schaal voor de aangegeven hoeveelheid? Die vraag staat er ook al tussen maar nog geen antwoord.
gr en succes met koken. Monique

Monique | 10-09-2012

Superlekker! Inmiddels al heel vaak gemaakt. Zeker genoeg voor zes personen!

Carola | 20-10-2012

Overheerlijk!!! Ook lekker in combinatie met een mix van rode vruchten (dieprvries) en verse appeltjes! Snel en gemakkelijk recept! Heb hem al meerdere keren gemaakt en telkens een groot succes.

Katherine | 01-11-2012

dat was een voltreffer!! Volgende keer iets meer fruit en dan is het perfect :-)

Raphaella Smits | 04-11-2012

Glad to visit your blog, I look forward to more good articles and I think we all like to thank so many good articles, blog to share with us.

Gail | 16-11-2012

Wat voor room gebruik je voor de vulling Pieter, slagroom?
(of als anderen dit weten?)

jeanne d arc | 17-11-2012

ik zocht naar een leuk recept met appel en toen vond ik dit!
De apple crumble is overheerlijk!
Het is makkelijk te maken en ja het is gewoon super!!!

elisabeth | 08-12-2012

Wil dit maken voor de kerst. We gaan eten bij mijn schoonouders. Heeft iemand wel eens geprobeerd deze crumble klaar te maken (alle voorbereidingen maar nog niet afbakken) en een paar uur later pas in de oven te doen? We moeten namelijk een paar uur rijden en heb geen zin om eerst uitgebreid in de keuken te staan als visite. Het idee dus om de voorbereide crumble in de oven te schuiven zodra we aankomen.

Siggy | 12-12-2012

ja, op voorhand maken en pas na een paar uur afbakken is geen probleem!

babette | 13-12-2012

Ik ga dit recept maken voor nieuwjaarsborrel.
Maar ik gebruik reuzel ipv boter omdat er verschillende gasten een koemelk allergie hebben.
Smaakt dat net zo lekker..

Cathatrina | 31-12-2012

Goede tip: serveer de apple crumble met kaneelijs uit de diepvries.. een waar genot!

Anoniem | 13-02-2013

ik ben 11 en heb het met mijn juf gemaakt

polar expres | 08-09-2013

Kun je de crumble een dag van te voren bakken en dan de volgende dag nog even opwarmen in de oven, of gaat dat ten koste van de smaak?

truus smid | 14-01-2014

Voeg jouw reactie toe!