Guacamole

Saus/dip | Toegevoegd door Hélène | Bereidingstijd: 5-10 min

Zelfs in het godvergeten Myanmar kwamen we deze wereldberoemde Mexicaanse dipsaus tegen. Tegenwoordig kant en klaar te koop in de supermarkt, maar heel gemakkelijk en zo veel lekkerder zelfgemaakt.

Benodigdheden

1 avocado (kies de meest rijpe), het sap van een halve limoen, 1 fijngehakte groene chilipeper, 1 in stukjes gesneden tomaat, 1 versnipperd teentje knoflook, peper, zout.

Bereidingswijze

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Meng met de overige ingredienten en prak ze tot een min of meer gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je er ook wat verse koriander bij doen. Dien op met tortilla-chips.

Opgelet: guacamole maak je best niet te lang op voorhand, want dan verkleurt de avocado.

<Meer sauzen & dips | Meer recepten van Hélène

Wat vond je van dit recept?

ik maak het recept regelmatig zelf en heb van een Mexicaanse vrouw een gouden tip gekregen. Wanneer je guacamole klaarmaakt, moet je de pitten van de avocado's in de saus leggen tot je ze serveert. Dan heb je geen last van verkleuring!!

Steven De Wachter | 02-09-2005

tip van een mexicaanse huisvrouw tijdens onze vakantie daar. Leg de pit van de avocado in de guacamole dan verkleurd hij niet zo snel.

Groetjes Natasja

natasja | 07-10-2005

Een fantastisch recept en goede aanvulling op je mexicaans feestje. Ook heel lekker bij fajita's voor vegetariers. Een aanrader.

Christel | 21-12-2005

Ik woon zelf in Mexico en ben dol op guacamole. Mijn Mexicaanse schoonmoeder heeft mij het recept geleerd. Je kan er nog drie ingredientjes bij toevoegen : fijngesneden ui, een beetje olijfolie en xilantro (coriander, dus)! Smakelijk!

Caroline | 18-07-2006

of een beetje zure room toevoegen... héérlijk!

CaRLoTa | 01-08-2006

Indien je echt geen rijpe avocado vindt kan je hem ook koken in water met een blokje kippenbouillon. Niet helemaal zoals het hoort, maar wel handig in noodgevallen.

nathalie | 08-09-2007

Wij hadden geen limoensap, maar in plaats daarvan balsamicoazijn gebruikt. Ook een aanrader! En een half bekertje creme fraiche toevoegen is ook heerlijk!

Miranda en Ben | 15-09-2007

ik en mijn vrienden deden op school een spreekbeurt over zuid-amerika
we maakten en proevertje voor onze klas en het viel in de smaak!!

fréderique | 21-10-2007

Zeer lekker, en zeker met een lepel zure room.
De kinderen eten deze graag op hun hamburgers met sla en tomaat

Martin | 05-03-2008

ook een hardgekookt ei erdoor prakken is een verrukkelijke variatie.

wil | 28-03-2008

Om de guacamole niet van kleur te doen veranderen, voeg een beetje bruiswater toe. Een gouden Mexicaanse tip!

Valerie | 06-08-2008

weet mischien iemand of guacamole uit de winkel(van santa maria)wel lekker is?
ik ben namelijlk van plan het te kopen maar weet het nog niet zeker.
alvast bedankt

jose | 23-11-2010

die is niet zo lekker...maar over smaken valt nu eenmaal niet te twisten. versgemaakte is nog steeds de lekkerste !

elisabeth | 24-11-2010

jammie!
ga ik zeker eens uitproberen

hannah | 06-03-2011

Dank voor de tip van dat ei erdoor. Ga ik proberen. In een potje kopen is echt zonde. Het is zoooo makkelijk zelf te maken en zo lekker!!
Ik doe voor 4 rijpe advocados een klein teentje knoflook, 3 fijngesneden romaatjes (bij gewone tomaten het sap + pitjes niet gebruiken), beetje komijnpoeder, veel limoensap en 3 of 4 (ligt aan je smaak) galepeño schijfjes (wel uit een potje).
Zout erbij en klaar is kees. Pitten erin, afgedekt in de koelkast en je kunt het de dag erna nog prima eten. Zelf lekkerder!

Perdita | 10-06-2011

super lekker maar je moet echt een rijpe advokado gebruiken

renske | 12-03-2012

moeten geen tomaten in

joske | 27-04-2012

Heb dit zelfs ingevroren. Nogg goed bruikbaar

.lieve | 16-06-2012

Avocado is ook goed voor de potentie!

Monique | 07-12-2012

Wat wordt bedoelt met bruiswater???

catharina | 30-07-2013

zeer lekker
het bruiswater hebben we geprobeerd en is
goed gelukt.
toppie!!!!!!!!!!!! ;)

annelies | 03-11-2013

Voeg jouw reactie toe!