komkommersoep (2)

Soep | Toegevoegd door Sofie | Bereidingstijd: 5-10 min

Dit is een zeer lekkere komkommersoep , geleerd van mijn moeder en nog steeds mijn favoriet.

Benodigdheden

3 ongeschilde en gewassen komkommers.
3 grote uien
2 kippebouillonblokjes
200 ml volle melk
gehakte peterselie
zout en peper van de molen

Bereidingswijze

-uien grof gesneden, stoven in wat boter
- komkommers niet schillen (!) grof snijden en erbij stoven.
-kruiden
-2 liter water bij doen
-alles koken en mixen
-bouillonblokjes erbij
-melk bijdoen
-peterselie erbij voor het opdienen
mmmmm !

Meer soepen | Meer recepten van Sofie

Wat vond je van dit recept?

Hallo,
Komkommersoep, daar waren mijn kinderen en wijzelf dol op.
Alleen deed ik er altijd gerulde rundergehakt bij, dan heb je tenminste echte bouillon.
Vriendelijke groet,
Trudy

Trudy Geurtsen | 10-07-2005

Inderdaad een lekker recept. Deed het erg goed op onze Paasbrunch vorig jaar. Ze wordt nog iets fijner van smaak door te kruiden met gedroogde dille.

Kevin | 07-10-2005

het was echt heerlijk!!!

sandra | 05-03-2006

Tip om het feestelijk af te werken: toefje room of yoghurt met bieslooksprietjes en een paar schijfjes komkommer... Brengt de lente in huis!

Mieke Vyncke | 13-04-2006

Mieke heeft de beste tips

b.c. | 08-05-2006

Hallo,

Voor hoeveel personen is de soep?
Ik wou het recept gebruiken voor een project op school. Het is weer eens wat anders dan de standaardsoep. Ik hoop dat ik hier antwoord op kan krijgen, want vind het een speciaal recept.

Groetjes, Jolanda de Raaf

Jolanda de Raaf | 19-05-2006

Ik maak ook al jaren een soort gelijke komkommersoep. Echt heerlijk ja! Ik voeg er enkel nog 2 courgettes aan toe. (+ schil)
Smakelijk!

Nadine | 24-05-2006

hejkes
ik heb net 4 komkommerkes geoogst en ben er de soep van aant maken ik doe er ook nog enkele teentjes look aantoe dat lijkt mij heerlijk.
groeten leentje.

leen | 12-07-2006

Heel erg lekker !!!!! En erg makkelijk te bereiden ook!!!!!

aude | 17-08-2006

Erg erg lekker, een echte aanrader. Mijn complimenten. Eerste reactie van personen die ik de soep voorschotelde: nou ja, we zullen het eens proberen en die later om een tweede kop vroegen en ook deze met veel smaak hebben verorberd.

Mieke van den Heuvel | 02-10-2006

ik vond het recept grandioos onze kinderen zijn niet gek van komkommers maar de soep vonden ze geweldig . bedankt voor het recept.
groetjes dominique

mintiens dominique | 25-10-2006

ik vind dit een geweldig recept!

dina | 18-12-2006

super soep(je)!!! heb alleen de komkommer er uit gevist na het garen en in de blender gedaan met 1 dl koud water en 20 gram aardappelzetmeel. Daarna opnieuw even aan de kook gebracht voor een lichte binding. Bruin broodje met roomkaas erbij gegeten. Echt heel erg aan te bevelen.

rianne | 14-02-2007

Dit is een goed recept en heel lekker gezond.Mijn broer lust normaal geen komkommersoep maar hier gaat hij van smullen. Dank u voor dit lekkere recept.

stefaan pieters | 05-06-2007

een heerlijke soep,ik heb er na dat de soep gemixt was nog een viertal tomaten en 2 grootte aardappels in kleine blokjes erin gesneden en een 15 min laten meekoken.En voor het opdienen wat room en basilecium bijgevoegd heerlijk.

nancy | 14-08-2007

zeer lekker soepje, en geen werk aan. mercikes

Elke | 21-08-2007

Ik heb gister dit recept klaar gamaakt mijn man en zoon die nog thuis woont vinden deze komkommersoep zeer lekker ik heb er nog wel vermicelli lettertjes en gehaktballetjes bij gevoegd ik zal deze soep nog meermaals gereedmaken

Gabriels Anneke | 02-10-2007

vorige week en vandaag...allee net klaargemaakt de soep .
zeer lekker maar de vraag is als je de soep gemixt hebt en je voegt de melk er
aan toe en je laat afkoelen mag je dan de soep invriezen ??
graag reactie hierop

frizet | 11-12-2007

Soep eens uitgetest voor ik ze met nieuwjaar op tafel zet; heel lekker.
Voor een feestelijke toets, room gebruikt ipv melk en vlak voor het opdienen wat grijze garnaaltjes in elk bord...een aanrader!!

Peggy | 18-12-2007

Ik doe er geen melk bij, wel dragon. Dit geeft een heel fijne smaak.

Jan Bouckaert | 19-01-2008

Dit lijkt me een lekker, gemakkelijk soepje. Vraagje: moeten de zaadjes eruit of mogen die mee in de soep?

Hildegard verhoeven | 18-03-2008

aan Hildegard : zaadjes mogen mee in de soep! Ook de schil trouwens (maar eerst komkommers goed wassen).
Zeer lekker en inderdaad ongelooflijk makkelijk te bereiden soep.
gaan er zo dadelijk van smullen....

marti m. | 20-04-2008

Ik denk wel dat je de soep met de melk erin mag invriezen maar dan is de soep minder lang houdbaar. Als je niet zeker bent, doe je de melk er pas in als je de ingevroren soep weer ontdooid hebt en opwarmt, dan kun je nog kiezen of je melk of room toevoegt.;-)
Groetjes

Evelien | 23-05-2008

was zeer lekker de soep.mmm

de boever filip | 02-06-2008

de soep was uitstekend
in plaats van melk toe te voegen heb ik 1/3 van een doosje smeerkaas
toegevoegd. de dochter zei nog nooit zo'n lekkere soep gegeten te hebben.

maïsbroodje | 13-06-2008

de soep was geslaagd! bedankt voor het recept!

ellen | 09-07-2008

Soep was echt lekker, heb er aan 't einde verse dille ingesnipperd.
Om duimkes en vingertjes bij af te likken!!!!

hilde | 31-07-2008

hallo is meschien een stomme vraag eet men die soep koud of warm had graag willen weten en is deze ook goed voor als je op dieet bent groetjes jolanda

jolanda | 14-11-2008

na het aanbakken van de komkommer, doe ik eerst een flinke scheut witte wijn erbij en dan water en bouillon blokjes en 30 minuten laten koken. Pureren en klaar !

mitzi | 28-11-2008

Heerlijke soep is dit, waar ik telkens opnieuw mee scoor,

hautekeete ria | 24-12-2008

Wil dit soepje graag klaarmaken aanstaande zondag na al deze lovende berichten, maar vraag me ook af voor hoeveel personen dit recept bedoeld is aub. Dank . (deze vraag werd hierboven al eens gesteld, sorry)

Roos | 07-01-2009

Maak deze soep al lang en iedereen vindt ze lekker, maar is er een truk om ze fris groen te houden ook na het koken??

ip | 09-03-2009

deze soep is echt lekker zonder melk of room, met een mespunt originele Indische curry, komkommers uit je eigen garden, een sneetje verse gember, eventueel enkele druppels sinaasappelsap en groentenbouillonblokjes............... voor een werkelijke groentensoep.

gil derudder | 22-05-2009

hej het is een goede soep.ik heb er pesoonlijk een ajuin vervangen door een prei.(het groen mag er mee in)bij deze krijg je iets meer pitigge smaak.
en een teentje look. zeker een aanraader.
grtz glenn

Aerts Glenn | 27-05-2009

je moet daar net voor het opdienen ook eens wat verse dille proberen, heel lekker en fris.
Groetjes

ronald | 23-06-2009

koud opdienen en nog wat fijngesneden munt erbij! heerlijk op een zwoele zomerdag als vandaag.

rina daerden | 25-06-2009

Kleine opmerking
Komkommer is de meest bespoten groente en eigenlijk niet raadzaam met schil te consumeren.
verder ziet het er best lekker uit

Paul | 21-07-2009

komkommersoep heerlijk mijn komkommers heb ik zo in de tuin dus die zijn niet bespoten liefst koud opdienen met een versnippert muntblaadje in een klein kopje als aperitief

lucienne vandervurst | 02-08-2009

Lachen!! Mijn man lust geen komkommers, géén uiensoep en geen kaas of knoflook in zijn soep ... denkt hij!
Ik maak geregeld op basis van jouw recept een lekker soepje; vandaag met 3 uien, 1 komkommer met schil, 1 courgette zonder schil en 1 aubergine zonder schil... beetje knoflook en wat linzen erbij en als alles gaar is, door de molen.
Er komt een smeuiige samenstelling uit. Daar gooi ik een handje fijn gesneden prei doorheen en 3 plakjes magere smeltkaas (van de Lidl). Je hebt nog nooit iemand zó zien (én horen!!) smullen!!!!!!!!!!!
Bedankt voor de basis, het is zó gemakkelijk! Lieve groet Minima

Minima | 07-11-2009

ps
ik deed er ook nog een sliertje franse mosterd door, oppassen niet té veel!
(dat was ik daarnet vergeten te zeggen ;-))

Minima | 07-11-2009

Hey dit is een supper lekkere soep hoor, heb hier goed mee gescoord bij iedereen die er van proefde.
Succes verder

Marc | 13-11-2009

Hoi,
Ik heb hem gemaakt met verse augurken uit de tuin, (smaken rauw ongeveer hetzelfde als komkommers) dan is de melk erbij wel een must, ik vind het persoonlijk een heel lekker soepje, nu mams nog overtuigen ;)

Winde | 10-10-2010

niet te eten hehehe ba

gebakje | 25-07-2011

Supper lekker

Abigaile | 02-08-2011

Ik doe er enkele aardappelen in (per komkommer 1 - 2 aardappelen koken en erbij mixen), maakt het een beetje dikker/ minder waterig en geeft het nog een betere smaak! In plaats van volle melk, halfvolle of magere melk.
Zeker proberen!

Op grootmoeders wijze | 10-08-2011

ik heb het met snack komkommertjes gedaan ze was wel lekker juist te veel schil vind ik, maar toch lekker

TIP: met geitenkaas word de soep heerlijk

Stijnvdh | 15-08-2011

Ik heb deze soep klaargemaakt net zoals in het recept beschreven.
zeer lekker voor herhaling vatbaar.

Delameilleure annie | 07-07-2012

Hallo iedereen
bedankt voor het lekker gerecht
ik heb er ook 3aardappelen er in gedaan het is wel heel lekker
die soep en nog gezond ook
grt dianne

Dianne | 27-08-2012

Heel eenvoudig heel lekker met een dotje. Deense kaas bij het serveren

Verhoeven | 26-04-2013

Ja, inderdaad een fantastisch recept. Ik had mooie komkommers in de moestuin en ook prachtige rode uien. Dit recept kwam mij dus goed uit, en toen ik alle positieve reacties las had ik er meteen vertrouwen in. I.p.v. melk deed ik er enkele lepels philadelphia light bij en een klein aardappeltje, en nog wat dragon. Mijn man die normaal nooit van soep houdt riep dat hij de rest graag de volgende dag wilde. Wij aten er bruschetta bij met mozzarella en ansjovis in de oven en hadden een heerlijke maaltijd.

Margherita | 28-07-2014

Voeg jouw reactie toe!