Bloemkoolmousse met een vleugje zee

Hapje | Toegevoegd door Ine | Bereidingstijd: 35-40 min

Tip van Hilde, met als commentaar: simpel maar lekker. En dat is het ook.
Handig om op voorhand te maken, en als je gasten hebt, niet te veel in de keuken te moeten staan!

Benodigdheden

Voor 4 6 glaasjes:

1/2 bloemkool
1 aardappel
peper, zout, nootmuskaat
100 ml room
100 gr grijze garnalen
verse dille, fijngesneden

Bereidingswijze

Kook de bloemkool & de aardappel gaar, pureer deze en breng op smaak met peter, zout en veel nootmuskaat.
Klop de room op, en meng deze onder de puree om er mousse van te maken.

Leg op de bodem van enkele kleine serveerglaasjes enkele grijze garnalen, en bedek met een laagje mousse. Herhaal n keer.
Zet een nacht (of minstens enkele uren) in de frigo in glaasjes om op te stijven.

Volgende dag: vr het opdienen: voeg nog enkele garnaaltjes toe in het glaasje, en werk af met de verse dille.

Meer hapjes | Meer recepten van Ine

Wat vond je van dit recept?

komt dit niet uit een boek van de Colruyt? Heb het zelf ook gemaakt voor een feestje en viel enorm in de smaak....

bartV | 26-01-2012

Voeg jouw reactie toe!