Mojito

Cocktail | Toegevoegd door Carlo | Bereidingstijd: 5-10 min

Mojito was één van de favoriete cocktails van schrijver Ernest Hemingway. Hij zou er massaal veel gedronken hebben in La Bodeguita, een bar in Havana: ""La Bodeguita, which opened in 1942, was a favorite watering hole of other literati and Hollywood celebrities, including Gabriel Garcia Marquez, Neruda, Brigitte Bardot, Nat King Cole, Salvador Allende, and Errol Flynn. The drink probably owes its staying power in part to this glamorous audience. The Mojito was born in Cuba from a drink called the Draque. In the mid-nineteenth century, the Draque's original recipe was changed to include rum - and the Mojito cocktail was born. Shortly thereafter Cubans everywhere were making them. The Mojito cocktail became a national passion and by the mid-1920's it was, unofficially at least, the national drink of Cuba."

Benodigdheden

Rum, 5-7 blaadjes verse munt, ijs, 1 halve limoen, rietsuiker

Bereidingswijze

Prak met een stampertje in een gekoeld cocktailglas een kwart limoen (in twee partjes gesneden) en 1 eetlepel rietsuiker samen tot het sap zich heeft vermengd met de rietsuiker. Vul het glas driekwart vol met gecrushed ijs. Voeg er de rest van de limoen en de muntblaadjes aan toe. Overgiet met 50 ml rum (bvb. Havana Club rum) en voeg er wat water of soda aan toe. Dien op met een rietje en lepeltje om de cocktail te mengen.

Meer cocktails | Meer recepten van Carlo

Wat vond je van dit recept?

Als je de muntblaadjes die je voor een Mojito gebruikt, wat kneust, dan geven ze hun aroma beter vrij.

machteld | 06-10-2005

je mag zeker niet vergeten een scheutje angostura, (een aromatische bitter) toe te voegen.

rayamerah | 15-02-2006

Lekker man, niet te schatten, en hoe meer dat ge daar van drinkt, hoe lekkerd dat dat wordt :D

serieus, zo'n recept, dat moogt ge mij elke dag emailen. Allez, cocktails vooral.

We hadden dus een Mojito-avond en al de ingrediënten, maar niet het recept... google was de eerste link, en het was goed

Sander | 08-03-2006

Gewoonweg fantastisch!

saartjuh | 19-03-2006

0verheerlijk op een warme zomeravond.

jos | 09-04-2006

MOJITO RULEZZZZZZZZZZZZZZZ!!!
Heerlijk drankje en die schrijver heeft groot gelijk
mijn levensmotto: one mojito a day keeps the doctor away!

Marie | 25-04-2006

zo heb ik de mojito nooit gekregen in cuba:
Een bos muntblaadjes (soms met rupsje) al dan niet gestampt, schep suiker scheut rum en aanvullen met sodawater.

anna | 09-05-2006

ik heb hem vorige week in de bar van Hemmingway gedronken (in Havana dus). echt geweldig lekker!! zeker het proberen waard.

stefan | 17-05-2006

Heerlijk,.. ik heb ze op Cuba gedronken. De eerste is even wennen (ik ben eigenlijk een bierdrinker), maar als die ongeveer half leeg is gaat ie erg goed en steeds beter smaken.

hans | 19-05-2006

Mojito is een drankje dat je moet leren drinken en pas dan ten volle begint te apreciëren. M'n eerste mojito (mss niet zo goed gemaakt) hier in belgie was ik niet zo goed van, maar na een paar pogingen meer...
mmmm. Het lekkerst met echt goeie rietsuiker.

bacchus | 27-05-2006

Om het gemakkelijk te maken en - met ervaring - dezelfde smaak te krijgen: er bestaat natuurlijke limoensap (bespaart het crushen van echte limoenen). Een paar druppels muntsiroop volstaan om de typische muntsmaak zonder kneuzen van de blaadjes te bereiken. Het blaadje moet er uiteraard OOK in!
Kweetet: dis is vloeken, maar het resultaat blijft HEERLIJK - en sneller gemaakt!

TV | 18-06-2006

Pas op mojito is echt! het einde

bas van meurs | 06-07-2006

Gisteren op de gentse feesten, we twijfelden of we een mojito'tje gingen proeven, we hebben het dan toch gedaan en ik moet zeggen ik heb er geeeeeeen spijt van, kijk al uit om terug naar de gentse feesten te gaan en mij daar terug te settlen:p

Daha | 16-07-2006

Hoi hoi! Ik moe zegn, ik drink nie veel (ben 15) maar in Cuba ebk met mijn pa veeeel mojito's gedronken oor... en het is nu mijn lievelingscocktailtje ;) Groetjes uit Oostende

Adeline | 18-07-2006

Zopas ene klaargemaakt en het moet gezegd : Heerlijk mijn vrouw vindt het zelf lekker.. Dat beloofd

Jan | 23-07-2006

mojito ik vind de mix op zich wel goed maar heb nog te kampen met de juiste verhoudingen ksta ondertussen wel op mijn kop maar de smaak liet met momenten de wensen over te zoet te straf(havana blond) of te waterig
mvg :

wesley | 09-08-2006

Waanzinniggg Lekkerrr. Ben net terug uit Berlijn, en heb een hele avond deze cocktail gedronken bij een mexicaans restaurant. Fantastisch, weet alleen niet meer precies hoe we bij het hotel zijn gekomen ....

d'n knooierd | 09-08-2006

Fantastisch, zeker met verse munt uit de tuin. Straks nog lekkere tacos maken!

Dave | 12-08-2006

Dit is echt zooooooo lekker!!!!
Het duurt even maar dan heb je ook zeker wat!

Daantje | 17-09-2006

lekkerrrrr.

geert | 27-10-2006

Helemaal goed

Gerard | 18-11-2006

Ik maakte het recept met siroop die ik toevallig nog had staan (zelfgemaakte! van honing) Dat was bijzonder lekker!

marianne | 23-11-2006

Ipv rietsuiker is de rietsuikersiroop van 'MONIN' erg handig en net zo lekker...

hmmmm, ik ga zo gelijk verse munt halen, krijg gelijk trek!!!

Boudewijn | 08-12-2006

Van de zomer in Havana geweest en zo verder het land doorgereisd. Elke plaats heeft zijn eigen cocktail, overal kennen ze de Mojito! Soms met een eigen variant, zo kun je er inderdaad een scheutje van het een of ander indoen. Een scheutje 'Marachino' van Luxardo is ook een aanrader! Het is alleen niet de originele, die kun je toch echt alleen krijgen in Havana. Hemingway is trouwens niet eens zo heel erg goed vergeleken met sommige meer plaatselijke barren. emingway-bar is vrij kapitalistisch voor Cubaanse-begrippen.

Wart | 18-01-2007

Geweldig lekkere coctail...hebben hem al vaker gedronken en zoveel bartenders zoveel verschillen in dit heerlijke drankje. Ga hem nu weer eens zelf maken en mijn gasten voorschotelen thnx

Carreen | 10-02-2007

Ongeloofelijk lekker drankje.
Je moet en kan er echt van genieten.
De beste ooit gedronken in een latinobar in Gent. Subliem.

Ludo | 24-02-2007

Het recept was heel bruikbaar... dank u.

panic lana | 14-03-2007

Beestachtig lekker spul. Cuba staat tien stappen hoger op mijn lijst van te bezoeken landen na dit recept.

Gieljan | 28-03-2007

Ik hou ervan!!

Adriaan | 14-04-2007

Dit is werkelijk de max. Geneest u van alle kwalen en houd u fit en gezond. Behoed u voor alle onheil en leert u het leven te veraangenamen.

jaan stockman | 27-04-2007

Simpelweg subliem

Elida Fernandez Lopez | 28-04-2007

probeer eens met tequila, ge weet niet wat ge proeft

Sue | 25-05-2007

Merci voor recept; was eerste en duidelijk beste link via google.
ga je nu laten.. mojito wacht op mij ;)
GrtZz

Quinten | 26-05-2007

Vervang de spa bruis of spuitwater door FANTA lemon en je weet niet wat je proeft! Echt de moeite om te proberen!

sabine | 14-06-2007

Super! You love it... or you hate it maar ik vind het de max. Moet je idd leren drinken. Thx

Natje | 22-06-2007

pas echt lekker met verse muntblaadjes, echte rietsuiker en niet te vergeten de beste rum ( havana club )

genieten maar
een beter coktail is er niet

kevin | 30-06-2007

moet het echte rietsuiker zijn of rietsuikersiroop? Wat is eigenlijk het verschil met Caïpirinha?

Henk | 30-06-2007

Ik heb het eens op cafe leren drinken met ne maat. tis gewoon super !! Een kleine toevoeging is zelf limoensap nog toevoegen. Op 50 ml rum, 20 à 25 ml limoensap en dan nog natuurlijk de halve limoen in stukjes snijden om te pletten. Ook het rietsuiker kan best samen met het limoensap en rum eens geshaked worden zodat het goed gemengd zit !

beanes | 04-07-2007

echt superlekker! Beste coctail die ik al geprobeerd heb!

laura | 14-07-2007

vanavond mojitopartyyyyyyyy..

probebly the best drink in the world..

Lien | 14-07-2007

Gwn overheerlijk, gisteren op Gentse Feesten (Polé Polé) smaakt het perfect met de Cubaanse muziek :D
Hmm het smaakt naar meer

Sammy | 15-07-2007

Gisteren ook op de Gentse Feesten geweest. Voor de eerste keer een mojito gedronken op en terrasje van een klein cafeetje. Echt lekker!
Nadien nog enkele gedronken langs het water (Polé Polé) maar die waren een stuk minder lekker.We zullen nu zelf bovenstaand recept een keer testen!

Dirk | 18-07-2007

polé polé mojitos trekken op niks...das puur water met een muntblad in...de betere gentse feeste mojito drinkte op het terras aan de foyer - casa rosa, dichtbij de vrijdagsmarkt!geniet ervan ;)

frank | 20-07-2007

1ste keer mojito gedronken op de 'gentsche fieste' ... subiet nen 2de besteld!!! ;)

julie | 20-07-2007

Reactie op Henk :
Caipirinha is limoen (3/4 limoen neem ik) met rietsuiker (2 lepeltjes) samen gestampt, dan glas verder vullen met ijs en dan cachaca (+/- 23ml) bijdoen. Dus zonder soda/spuitwater en zonder munt.

Reinout | 21-07-2007

Hehe iedereen gaat hier naar de Gentse Feeste om Mojito te drinken zeker? Ik heb het er gistere ook gedronken... Aan de Polé Polé bar... Ik vond hem heel lekker...

Wendy | 23-07-2007

Op Polé Polé gebruikten ze bacardi rhum in een plastieken mini-bekertje, die veel te hoog geprijsd was. De echte is met Havana Club Rhum in een groot glas klaar gemaakt zoals het recept hierboven ! Dat is pas een mojito !! Superlekker !!!

jamy | 26-07-2007

Ben net terug uit Havana, drie weken lang elke avond Mojito drinken. Kan niet wachten om ze hier zelf te maken. Heeeerlijk

Mark | 27-07-2007

gewoon weg zalig !
maar je speelt de cocktail veel te gemakkelijk binnen.
Het lijkt juist limonade met een geweldig goede smaak.
Bedankt voor het recept.

Thomas | 29-07-2007

Een mojito gaat er bij mij altijd binnen, het is ook zeer lekker als je stukjes aardbij in je mojito doet!!

ptr | 31-07-2007

aardbei

hoi | 04-08-2007

Echt handig als je een standje begint

Pieter | 04-08-2007

Ik ben op zoek naar de Havana Club glazen waar je mojito in klaarmaakt? kan iemand mij hierbij helpen?
Dank bij voorbaat
luyten-els@hotmail.com

Els | 06-08-2007

Hallo Els,

Havana Club rum vind je normaal gezien wel in de supermarkt (als je in België woont: zeker te vinden in Delhaize of Carrefour). Het merk heeft ook een website: www.havana-club.com. Mocht je deze rum niet vinden dan kan je nog altijd een lekkere mojito maken met de gewone rum van Bacardi of de cachaça-rum van Pitu (www.pitu.com.br).

Carlo | 06-08-2007

Vorig jaar iedere dag (een week lang) in een bar van het Bellagio-hotel aan het eind van de middag een paar mojito's gedronken. Super-lekker in een gave omgeving opgediend door fraaie dames. Ik zou zo weer terug willen. Thuis zijn we er nog niet in geslaagd een goeie mojito te maken, maar we blijven oefenen.

Jacques | 15-08-2007

gebruik voor de beste Mojito alsjeblieft wel de enige echte rum te weten
Havana Club

Roel | 17-08-2007

Mojito is echt een verfrissend drankje. Ik heb er speciaal een ice-crusher voor gekocht. Het zelf mixes kost toch wel enige evaring, maar dan ........ gaat ie als een speer. Super die Mojito !!!

Frans | 25-08-2007

Tis egt e zalig drankj! Keer na school ip e klasfeesj gdronkn om moed te krijgn in de exaams en we kregen er moed van ! :)
En nu ga'k da zelf es proberen te maken met da recept ier! thx daarvoor :)

fienj | 26-08-2007

bangelijk lekker!! had dit al veel gedronken maar begin nu zelf me het maken van cocktails. da belooft!!! ;-)

waco | 01-09-2007

ik heb een mojito-launcher gebouwd een cocktail gun dus, zie www.culiblog.or
gepresenteerd op Bar.nl en TV programma de wereld draait door.
maar ik maak de mojito simpel en erg lekker aldus de meeste profie proevers
gebruik het ijs om de lime stukken en de mint te pletten, ik breek echt het ijs met de ingrediënten behalve de rum, niet te fijn , je moet lang kunnen sippen van je drank door het smelt water dat zich vermengt met alles.

erik hobijn | 07-09-2007

De beste mojito voor mij is nog altijd in de SIPS op de vlaamse kaai in antwerpen
(www.sipsbar.be)
Die zijn echt perfect, spijtig alleen dat het zo'n kleine zaak is...

Rodrigo | 19-09-2007

ook ik ben geweest in havana... de historie is dat hemingway zijn mojito dronk met bacardi! na een calamiteit met regeringsperikelen, wil cuba uitsluitend verder met havana club: bacardi is verkocht aan america!!!! welnu, mijn allerbeste mojito heb ik niet gedronken in havana, maar drink ik nog steeds in holland...tis nieuw, maar zeker t proberen waard: beginnen met n halve eetlepel rietsuiker, volgen met 3 schijven limoen, muddlen, 3 seconden bacardi reserva,.., 6a 8 blaadjes mint, 1x muddle; 1 drupje spa rood/chaud fontain, opvullen met crushht ice, proeven, evt. veranderen naar smaak(meer suiker, meer drank, meer limoen) als t goed is, is tie goed, en gooi je er een kop met crushed ice bovenop, afgarneren met mintblad en rietje.(p.s. vervang de reserva met razz!!! zeker super!!!!)

patrick van der meer | 22-09-2007

ik vind mijn geheim mojito resept tog beter dit is te waterachtig en iets te veel lemoen ;) (een goede barman uit belgie)

phill | 22-09-2007

Aangezien suiker niet oplost in koude vloeistof, heeft het geen zin om (riet)suiker te gebruiken! Gebruik altijd suikersiroop, die te vinden is bij Delhaize of zelf te maken (100g suiker (liefst demerara of moscovado) laten smelten in 100g water, en dan afkoelen). De gewone witte Bacardi trekt op niet veel, gebruik dus op zijn minst Havana Club of Bacardi Reserva.

Nog een gouden tip (geleerd in een bar in Sevilla) is de limoensiroop van Rives, die voor zover ik weet enkel in Spanje te verkrijgen is. Ietsje minder verse limoen, en een klein scheutje Rives erbij maakt het helemaal af.

Ruben | 25-09-2007

s c h i t t e r e n d

pien | 04-10-2007

Super vet zo'n mojito,

ik denk dat ik me laat natualiseren tot cubaan :)

Karl | 08-10-2007

Hmm. Origineel recept:

Rietsuiker
Halve limoen
Goede, gewassen munt (van de Marokkaan) met takjes en heel de trammelant
Canada Dry

Ludovic Cartenheimer | 24-12-2007

En rum uiteraard

Ludovic Cartenheimer | 24-12-2007

ik heb hem vorige week ik havana gedronken, schitterend drankje! morgenavond ga ik er zelf maken met de flessen havana club die ik heb meegenomen!

BouBou | 20-02-2008

Naar mijn mening zijn de beste Mojito's ( op Belgisch grondgebied dan ) te verkrijgen in de " Habana de Che "
http://www.lahabana.be/

Santé kadéé

francies faveere | 14-03-2008

Super lekker =D een kleine tip als je je munt blaadjes hebt en je hebt niet zo'n stamper ofzo voor het 'sap' er uit te halen , gewoon de blaadjes in kleine stukjes doen =D
Super lekkere cocktail =P Havana is beste drank dat er bestaat =D

Jeroen | 25-04-2008

Niet de goedkoopste, wel de allerbeste die ik ken vind ik bij Tbo op de zeedijk het zoute (knokke). En aan Ruben dit: het is net de bedoeling dat niet alle suiker oplost, die stukjes knapperige zoete korreltjes die je tussen de tanden voelt geven juist een aangenaam extra effect...

Carlos | 29-04-2008

heb je ook een mocktail versie van de mojito?
Die met rum ruled hoor maar dat kun je niet echt dagelijks drinken é

yasmine | 10-05-2008

zo moeilijk van karakter te hebben en het laten bij ééntje....en dan met de latino muziek in de ZAR op de vlaamse kaai naast resto al dente..oogjes toe en ik voel me in de palacio de la salsa in Havana...toffe herinneringen...mankeren just de latino madammen en t spel is terug in gang.;Irse la juergua todo la noche con las chicas!!

felipe todo loco | 28-05-2008

m'n topfavoriet al maak ik hem zelf het liefst met de bruine havana club.

Dronkaard | 19-06-2008

De beste mojito is te vinden in loungebar Zar te Antwerpen.
Prachtig decor met leuke achtergrondmuziek, echt de moeite!
Pourbusstraat 8 te Antwerpen

Maxime | 25-06-2008

serieus mojito feesje gehad, gouden tip: ipv water moet je schuimwijn gebruiken, ik drink mijn mojito's nooit meer anders!!!

Billy the whisky lover | 05-07-2008

lekker !!! mijn vrouw komt zo thuis van het werk en dan staat ereen mojito klaar om haar direct weer het ' thuis ' gevoel te geven.
mmm heerlijk !!!!!!

danny | 06-07-2008

Sedert gisteren terug van rondreis door Cuba. Elke grotere stad heeft zijn eigen versie van de mojito. Aan uzelf om er de beste uit te pikken. Ik houd het bij het gewone recept met het ijs, rietsuiker, muntblaadjes, limoen en witte rum. Heb voldoende (spotgoedkope) Havana Club rum meegebracht om het uit te zingen tot de volgende reis naar Cuba.

Eric | 07-07-2008

Ik werk zelf als Barman , uit ervaring weet ik dat je de ijs , Limoen en muntblaadjes in de glas waarmee je het gaat drinken beter kan malen en daarop je rum ingieten + suiker, en de soda erin spuiten zodat de zuur goed vrijkomt... Tenslotte muntsiroop bijgieten om ook een goed design in je glas te hebben!!!

Maestro_Atik | 09-07-2008

Mojito Royal = Mojito met cava in plaats van bruiswater! Een schitterende variant!

Ans | 14-07-2008

de mojito bij brussel bad was ook over heerlijk.
niet te staf zodat we vannmiddag toch nog met een klaar hoofd kunnen werken.

eliane cuypers | 25-07-2008

Mojito van Chess Café in Gent is subliem... heb hem enkele weken geleden ontdekt... yummie!!

Jeroen K | 09-08-2008

De mojito's in "The Lounge Bar" in het casino van oostene zijn ook THE MAXX.Ook op de "Beach-Club" in oostende zijn ze heel goed.Zelfde patron dus.Ga nu direct ene gaan drinken zé.

YVAN | 22-08-2008

onlangs nog een schitterend Mojito(s) gedronken in Playa del Carmen in de cubaanse bar La bodeguita.
Echt perfect

didi | 04-09-2008

In Club Barbuda, op de Grote Markt in Dendermonde, daar is de mojito heeeerlijk,
zelfs mijn vrouwke, die anders ni veel cocktails drinkt, kan er ni afblijven :)

Rudy | 09-09-2008

hmm lekker
zeker een aanrader !!

luc | 04-10-2008

Mojito is super ^^
ik heb het is geprobeerd bij ons int stad op de grotemarkt
maar daar smaakte hem meer naar water :-( een echte afknapper
maar nog is geprobeerd in de carre en daar was hem goed :-D
zeker om nog is over te doen MmmmmmmmmmMmmmmmmmmm

Hans | 27-11-2008

...als ik het maak, daar wil ik een beetje in bescheiden blijven.
...als om de keuze van de drank gaat, kies ik ongetwijfeld de
CACHAçA "61", de beste ooit...
toch in mijn CUCINA maak ik de beste MOJITO ter wereld...

SALUTE!

BRUCE | 23-02-2009

Het originele recept van mojito is zonder agostura. Vanaf het moment dit rode kruid wordt toegevoegd, gaat de rijke smaak van munt verloren, en verliest de drank zijn naam. Noem het dan mojita :D

erik | 02-05-2009

Het originele recept van mojito is zonder agostura. Vanaf het moment dit rode kruid wordt toegevoegd, gaat de rijke smaak van munt verloren, en verliest de drank zijn naam. Noem het dan mojita :D

erik | 02-05-2009

Mijn cocktail was compleet mislukt, ma kwas toch wel waisted!! :) rum you rock my world! kotse bij de buure ;) :D :O°°°°°°°°°
janne love you 4-ever

sami guedich | 08-05-2009

O.K., ik geef toe dat het vorige bericht niet van Sami was maar van mijzelf, Janne Schacht. Sami maakt heel lekkere mojito's en nog betere Caipirinha's. Ik zelf kan er eigenlijk niets van! Als ik er eentje gedronken heb sta ik op mijn hoofd en dan schrijf ik op dergelijke blogs domme, domme dingen... (ook al ben ik reeds 21 jaar!). Sorry Sami dat ik uw naam in een kwaad daglicht probeerde te zetten. Mijn schuldgevoel nam echter de overhand! Bij deze, aan iedereen maar vooral aan Sami, mijn welgemeende excuses voor het gestelde wangedrag!
Veel nederige groeten,
Janne Schacht

janne schacht | 09-06-2009

Hallo,
wat is nu precies de muntsoort die het beste is voor Mojito? Welke soort gebruiken ze in Cuba? Kan ik die in België ook vinden?

Henk | 21-06-2009

afknapper: popi café, Plantinkaai, Antwerpen
opknapper: bar tabac op 't Zuid, Antwerpen

E.R. | 26-06-2009

enneuh: idd de SIPS zoals hierboven vermeld, zààààààlige cocktailbar, maar niet voor kleine budgetten en ook niet voor groot publiek (nogal klein etablissement). En daar is niet alleen de Mojito zalig, de andere cocktails ook !!

E.R. | 26-06-2009

is dit recept voor één mojito. Kan dit vb: x 5 worden gedaan in één keer

Emilie | 01-07-2009

Heerlijk smaakt ie in Billy Bobs Mojitobar in Gent, vele malen beter dan op de Gentse Feesten!! Een aanrader!

jan | 07-07-2009

Beste mojito in België (en er al veeeeeel geprobeerd!): Café Mosquito in Hasselt!!!! OVERHEERLIJK!!

Joske | 17-07-2009

Nee, nee, en nog eens nee. MUNT IS GEEN HIERBABUENA!! In een Mojito hoort hierbabuena en geen munt. Dat is echt niet hetzelfde. Hierbabuena lijkt wel wat op munt, maar is toch heel anders. Koop in Spanje maar eens wat "Menta" (munt) en "Hierbabuena" (letterlijke vertaling: goed kruid) en vergelijk. Die Mojito zal nog best lekker zijn met Munt, maar is echt beter met Hierbabuena. Zoek maar eens in google op "receta mojito" (recept mojito) en je zal hierbabuena tegenkomen, geen menta.

Pablo | 22-07-2009

En is die hierbabuena niet te vinden in België? Is daar een Nederlandse benaming voor?

Henk | 24-07-2009

waar haalt die receptuitvinder het uit... drie kwart gecrushed ijs... ni goe zeker !
in 99% vd bars in belgië krijgt ge ook zo iets... veel ijs en n scheutje rum
afwaswater, als je wortelsoep wil, kook je toch geen twee wortels in een liter water
... kom hem eens bij mij thuis drinken... 10 cc rum en een paar blokjes ijs, dat zal er al beter op trekken... mùensen die 4 , 5 of 6 euro betalen voor zo'n slap aftreksel.... die denken dat ze mojito drinken, maar da's ook alles dan
Inderdaad niet vergeten Angostura toe te voegen.
Dat van die Mojito Royal (met Cava of champagne) is een zeer goed idee. In Spanje serveert men immers ook Sangria Royal... (zelfde principe)
Maar wat die barman daar zegt, muntsiroop toevoegen, en de meeste barmannen doen dat, dat trekt op niks. Da's puur chimique en verknoeit je hele Mojito.
Daarmee dat ik hem in België ook NOOIT op café drink.
Ben wel eens benieuwd naar de Cubaanse bar in Puerto del Carmen (Lanzarote). K ga er immers volgende maand naar toe !

ZORRO (-:

ZORRO | 07-08-2009

Dikke zever, het ijs crushen! Bars als de Bodeguita en de Floridita zijn superduur en er zit stom volk. Als je in een bescheiden Cubaanse bar iets gaat drinken, crushen ze hun ijs NOOIT. Het is meestal met limoenSAP. Ze doen er gewoon suiker in. Inderdaad hierbabuena en geen munt (waar vind je dat in België), en soms, maar niet altijd Angostura. En ze kosten 1/3 van wat ze in die fucking hemingwaybars kosten. EN ze zijn tien keer beter!

el animal | 11-08-2009

mijn 1ste mojito heb ik gedronken in een cubaanse bar in Kortrijk, voor ik het wist was ik al aan mijn 2de en 3de maaaaar dan.......moest ik nog met de trein naar huis komen amai ik zag zo root als een tomaat, maar het blijft mijn lievelings zomer drankje

De Backer Marina | 12-08-2009

Niet te zuipen zonder extra rietsuikersiroop !!! Maar dan... Jammie !!!

Sandy | 06-09-2009

I´m MOJITO MAN "61"... lekkerste mojito ooit gemaakt met Caccha"61",
als jij Uw eigen creativiteit wilt inbrengen doe aan mijn recept enkele druppels angostura...Heerlijk!!! dat heb ik niet gezegd, mijn fans!

BRUCE | 18-11-2009

It´s not only "61"... but I! the "61" man and mojito man... wish my love for every that my love... Happy New Year 2010 en "61" cachaça!

bruce | 24-12-2009

ik heb een paar weken geleden de MOJITO hot geproefd die is dus echt niet te zuipen he
samenstelling in een fles rum de munt doen daar een beetje van in een thee glas vullen met heet water een een stuk limoen erin was precies thee aan het drinken heb het maar opgedronken omdat ik er 4 euro voor heb betaald maar de gewone mojito, weet niet of het met munt of dat ander ding is , is best lekker ga hem deze zomer zelf proberen te maken veel succes zeg ik dan :)

teddyke | 19-02-2010

mijn vriend en ik hebben recentelijk een taverne overgenomen
en hier word elke zomer mojito geserveerd
daar ik dit nog nooit heb gemaakt was ik op zoek naar een recept
en deze site was de eerste dat ik vond.
zal jullie laten weten wat de klanten er van vinden
( en wijzelf natuurlijk ) :o)

stephie | 11-04-2010

zeer lekker, in begin lemoen, suiker, munt en rhum met een stampertje aandrukken, zo komt smaak rhum zeer goed vrij en dan ijs tot boven en aanvullen met spuitwater! Heerlijk!!!!!!
Wil jij het komen proven met de Gentse feesten? Kom en zoek ons op
www.hephaestion.be

david | 23-04-2010

Ik heb hier een receptje geschreven voor de frozen mojito. Ook zeer lekker als het warm is.
http://www.leerwiki.nl/Frozen_mojito

fotz | 25-04-2010

als mojitofan gedronken in havana nie te doe

marleen | 30-04-2010

Mojito moet gemaakt worden en mag niet uit een klaargemaakte fles... belnge niet hetzelfde... dubbel de shot of Rhum en de munt blaadjes...

Luc | 10-06-2010

de Cubaan in Kortrijk is echt ZAAALUG!

Maarten | 23-06-2010

Gisteren dit recept gebruikt om Mojito te maken.
Heb bruine Havana Club rum gebruikt en heb de muntblaadjes me geplet.
Man hij was lekker zunne

Wesley | 28-06-2010

doe mij maar haar pruimesapje, veel lekkerder

roffeltje | 24-07-2010

rietsuiker is toch het lekkerst... ik koop een pak rietsuiker, kook water, voeg het gekookte water toe aan de suiker, zeker niet te veel.. en heb mijn eigen suiker siroop, giet het over in een flesje en is lang te gebruiken en te bewaren!

love mojito | 27-07-2010

Heeeyy,,
kheb een vraagje
kan je ook mojito maken
zonder alcohol?

Grtjszzz

saraaaaah | 10-08-2010

"ik vind mijn geheim mojito resept tog beter dit is te waterachtig en iets te veel lemoen ;) (een goede barman uit belgie)"

goede barman uit belgië,ik hoop dat er in uw "resept" niet te veel "sgreifvauten" staan,wie weet welke "kokteel" maak je anders...

eddy | 20-08-2010

BEN OP ZOEK NAAR EEN ICE-CRUSHER KAN ER GEEN VINDEN IEMAND EEN TIP???

GERDA | 22-08-2010

Geleerd van een barman in Trinidad de Cuba: geen rietsuiker gebruiken, maar gewoon witte kristalsuiker omdat die beter in het limoensap oplost, witte rum en geen bruine (dus Havana Club Anejo Blanco, Cubay, Santiago of Mulatta); geen crushed ijs, maar een hoog Havana Club-glas zonder ribben met drie a vier ijsblokjes, zeker de angostura niet vergeten, drie a vier druppels.

Freek | 24-08-2010

Hebt voor het eerst geproefd op komunie feest .Was er weg van .Heerlijk fris ,een aanrader

maria | 06-06-2011

Je moet eens proberen om het water of soda, te vervangen door Gini :-))
hmmmmmmmm

Martine | 04-08-2011

Voor Gerda: bij Colruyt hebben ze zoals de plastic zakjes om in te vriezen voor ijsblokjes, nu ook de plastic zakjes voor cruched ice. Ik dacht iets van 1,50. Je vindt ze bij de plastic zakjes.

Martine | 04-08-2011

Vanavond een BBQ met als apero dit recept, eens benieuwd... als ik alle reacties mag geloven zal dit slagen...

J62l6 | 25-05-2012

Welke soort munt gebruik je best voor mojito?

stephanie | 28-05-2012

Voeg jouw reactie toe!