Kerstvoorbereidingen

Kerstvoorbereidingen

Carlo · 24/12/07 · Geproefd

Boontjes met spek

Vanavond vieren we kerst met vijftien man! Op het menu: 1 kalkoen en 2 Bresse kippen. En een hoop voorafjes en achterafjes. Probleem is echter dat we op de locatie waar we feesten maar één oven hebben. Dus zijn we verplicht om het meest al op voorhand te maken zodat we achteraf gewoon kunnen opwarmen. Niet ideaal, maar zo staan we ook niet de hele avond in de keuken. Bon! Ik ga beginnen aan de appels met veenbesjes. Overmorgen gaan we richting Parijs en vervolgens naar de Haute Savoie, verwacht dus al maar een culinair verslag uit Frankrijk!

Een prettige kerst en een fantastisch nieuwjaar! U was een fijn publiek in 2007.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Dat kerstmenu was prima geslaagd. Wel af en toe wat lawaai in de keuken, maar alles kwam perfect op tafel. De kazen uit Frankrijk waren fantatisch en niet te vergelijken met de kazen in onze winkels.
Goede raad nodig voor een maaltijd voor 15 pers. ? Raadpleeg Carlo !

Hallo,

Ik wil zelf ook eens Bresse kip klaarmaken de komende weken, maar weet niet precies
welk recept te gebruiken. Een tip misschien?

Een goede Bresse kip bereid je volgens mij zo natuurlijk mogelijk (de smaak van de kip is zowieso al lekker). Inwrijven met zeezout, wat peper en boter (met zo een keukenpenseeltje) en in een voorverwarmde oven (220 graden). Een tiental minuten laten bruinen en vervolgens de temperatuur verlagen naar 180 graden. Daarna per kilo ongeveer een 50-60 minuten. In tussentijd af en toe bevochtigen met het braadvocht of wat gevogelte bouillon.