Overschotje

Overschotje

Carlo · 19/11/06 · Geproefd

Een tijdje terug maakte ik een lekker gerechtje op basis van een aantal overschotjes uit de koelkast. Ik had kip, tomaten en mozarella ter beschikking en kocht nog snel in de supermarkt wat van die heerlijke Italiaanse "prosciutto dolce" (zachte gerookte ham).

Het gaat zo (voor 2 personen):
snij 4 à 6 (afhankelijk van hoe groot ze zijn) tomaten in grove stukken. Snij twee teentjes knoflook en een sjalot (of kleine ui) fijn en stoof ze in een pan aan met 4 eetlepels olijfolie. Voeg er, als de knoflook bruin gekleurd is (mag een klein beetje aanbranden), de tomaten aan toe. Ga nu wok-achtig te werk: zet het vuur op een gevaarlijke hoge stand zodat het overal spettert en sist.
Roerbak de tomaten en voeg een scheutje water er aan toe zodat het niet aanbrandt. Zet het vuur iets lager en voeg zout en peper toe. De bedoeling is dat het een tomatensaus wordt: laat dus goed verder bakken op een stevig vuur (af en toe wat water toevoegen) totdat de tomaten een saus vormen.

Snij ondertussen twee kipfilets in dunnere lapjes (liefst zo dun mogelijk, want je moet er rolletjes van kunnen maken). Kruid met peper en zout. Leg het lapje op een plakje Italiaanse ham. Leg op elk lapje een blaadje basilicum, een plakje mozzarella en kruid opnieuw met peper en zout. Rol alles op in het plakje ham en prik vast met een tandenstokertje. Schik de rolletjes in een ovenschotel ingevet met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en overgiet met de tomatensaus. Overblijvende mozzarella kan je in kleine stukjes toevoegen aan de saus. Plaats in de oven op 200-220 graden tot de kip gaar is. Dien op met rijst, pasta of brood. Smakelijk!

Deel dit artikel: Tags: Geproefd

Reacties

Dat ziet er heel lekker denk dat ik het van de week eens zal proberen bedankt voor de tip
danie