Spaghetti Bolognaise à la kiri

Devriese Kirsten · Hoofdgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

in 1 woord: lekkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer.

Ingrediënten

2kg gehakt
4 grote ajuinen versnipperd
solo boter
5 blikken tomaten in tomatensap (400gr)
een halve bouillonblok kippebouillon
een halve bouillonblok rundsvlees bouillon
een scheutje cognac
een scheutje porto
een kleine koffielepel oregano kruiden
een kleine koffielepel marjoraan kruiden
een kleine koffielepel italiaansemix kruiden (delhaize)
een kleine koffielepel spaghettimix kruiden of rozemarijn
1 paprika

Bereidingswijze

bak het gehakt en in kleine stukjes verdelen giet het vet af laat aan de kant staan snij 4 grote ajuinen in kleine stukjes laat een klontje boter in de pot smelten doe de ajuintjes erbij laat de ajuintjes stoven voeg er een klein scheutje cognac bij voeg er een klein scheutje porto bij voeg er het gehakt bij goed onder mekaar roeren voeg er de gesneden in blokjes paprika bij 5 blikken tomaten mixen en bij de ajuinen en gehakt voegen voeg er een halve bouillonblok vleesbouillon bij voeg er een halve bouillonblok kippebouillon bij voeg er de kruiden bij ( aantal hangt af van de smaak) kook de spahetti en klaar is kees suplement je kunt er ook nog hamreepjes bijvoegen op het laatste en Bon Appetit

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Kirsten,
Ik maakte nogmaals je receptje a la Kiri klaar. Je kon ze altijd beter klaarmaken dan ik, hoe hard ik ook mijn best deed.
Kirsten, papa zal altijd aan je blijven denken, van je blijven houden en zeker je receptje blijven volgen.
Liefs
Papa

Kirsten,
Na al die jaren staat je receptje a la Kiri hier nog steeds.
Nog steeds ben ik trouw aan je recept. Telkens ik deze maak denk ik aan jou, ik mis je en hou nog steeds evenveel van jou. Hopelijk kunnen wij ooit samen nog eens achter het fornuis SPAGHETTI BOLOGNAISE À LA KIRI klaarmaken. Zelf kook ik nu minder, mijn ongeneeslijke ziekte laat het mij niet altijd toe. Maar je SPAGHETTI BOLOGNAISE À LA KIRI mag niemand anders klaarmaken, zolang ik kan blijft dit mijn taak. Het is ook een recept die ik met mijn slik problemen makkelijk kan eten, bedankt daarvoor. Geniet van het leven Kirsten, en hopelijk denk je ooit nog eens terug aan je vader die je nu al meer dan 7 jaar mist.
Liefs
Papa