Dierendonck

Slagerij Dierendonck in Brussel - La Cucina

Exit Jack O Shea, enter Dierendonck: na een korte passage van de Ierse slager in de Sint-Katelijnestraat in Brussel, was het plots gedaan en waren we onze stoef-slagerij uit de buurt kwijt. Ik weet het niet goed aan wat het precies lag, want er leek altijd veel volk in de winkel te staan, maar ik vermoed dat het restaurant dat hij een paar huizen verderop opendeed hem de das omdeed.

Damejeanne

Damejeanne - La Cucina

Al van toen we er de eerste keer kwamen toen het nog maar net open was, hadden we al door dat Damejeanne een winner zou zijn. Dat zonovergoten terras! Een caffè aperitivo die de uitbundige Italiaanse apero time tot bij ons deur brengt! Die hapjestoog! De Italiaanse aperitiefklassiekers (bitters!)! Eigenzinnige cocktails en goede wijn! Olijfolie van het huis! Maar ook: wat vrolijkheid aan de Ieperlaan.

Nougat glacé

Nougat Glacé - La Cucina

Dit moet zowat mijn favoriete dessert zijn. Als ik het op een menukaart zie staan, dan ben ik meteen verkocht. De combinatie van gekarameliseerde, licht geroosterde pistache-nootjes en amandelen met ijs zorgt voor een lekkernij die zacht maar ook krokant is en zoet maar ook niet te zoet. Wil je het zoeter, dan past frambozencoulis er perfect bij. Wil je het nog minder zoet, hou het dan bij verse frambozen, wat extra nootjes en eventueel een paar blaadjes verse munt.

La Tana

La Tana - La Cucina
Verdorie, dat we dit nog niet eerder hadden ontdekt! La Tana is een piepklein Italiaans restaurantje in Brussel om te koesteren. Dubbel verdorie dat we dit net tijdens Tournée Minérale bezoeken, want wat La Tana zo uniek maakt, is iets dat je denk ik in geen enkel andere Italiaans restaurant in België vindt:  een grote kaart met Italiaanse speciaalbieren. 
 

Cà Dei Frati

Cà Dei Frati - La Cucina

Verleden week werd ik tot mijn grote vreugde verrast door mijn wederhelft met deze fles witte wijn uit het Lugana wijngebied in Noord-Italië. Ze brengt ons terug tot de heerlijke vakantie die we afgelopen zomer hadden in Italië. In onze uitvalsbasis Ferrara kwamen we toen eetmomenten tekort om alle goede culinaire adresjes te bezoeken die ons waren getipt (met dank aan mijn ouders die al ettelijke keren in Ferrara zijn geweest!). 

"Spaghetti" Bolognese

Carluccio

Een tijdje geleden maakte de immer minzame en gemoedelijke Italiaanse tv-kok Antonio Carluccio zich voor één keer boos. Boos over wat we allemaal de spaghetti bolognese aan doen. Om te beginnen met de naam, want die is al helemaal fout. Eigenlijk hoort het om te beginnen al helemaal niet spaghetti te zijn. Bij zo een stevige saus horen tagliatelle, liefst versgemaakt.

Pagina's