Chocolademousse met mascarpone

Nagerecht/gebak | Toegevoegd door marian | Bereidingstijd: 35-40 min

Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor een niet-gebakken chocoladekaastaart, met koekjesbodem. Ik gebruik het recept om chocomousse te maken, maar je kan met deze hoeveelheid dus ook een taart maken, met een koekjesbodem.

Het voordeel van deze chocomousse is dat je geen rauwe eieren gebruikt, wat toch beter is als er kindjes van eten. Bovendien is het een goed alternatief als je geen held bent in het goed opkloppen van eiwitten, zoals ik!

De smaken van de chocolade, mascarpone en gecondenseerde melk gaan heel goed samen en geven een lekkere smeuÔge chocomousse, perfect voor chocoladeliefhebbers.
De hoeveelheden zijn goed voor 8 ŗ 10 potjes.

Benodigdheden

IngrediŽnten:
500 gr mascarpone
170gr pure chocolade, in stukjes
2,5 dl zoete gecondenseerde melk
1,5 theelepel vanille aroma
2 dl slagroom, opgeklopt
1,5 dl warm ater
3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Werkwijze:
Week de gelatine in koud water.
Smelt de chocolade au bain marie of in de migrogolfoven.
Klop de slagroom op.
Meng de mascarpone met de gecondenseerde melk en het vanille-aroma tot een geheel.
Voeg de iets afgekoelde chocolade toe en roer goed.
Los de gelatine op in het warme water.
Voeg de gelatine bij het chocolade-mascarpone mengsel en meng goed.
Schep er voorzichtig de opgeklopte slagroom onder.
Verdeel het geheel over potjes en laat het op zijn minst 4 uur in de koelkast opstijven.

Eet smakelijk!

www.avonturenindekeuken.blogspot.com

Meer nagerechten & gebak | Meer recepten van marian

Wat vond je van dit recept?

Heb je dit recept al eens uitgeprobeerd of heb je er iets aan toe te voegen? Laat het weten!