L'Impérial - La Cucina

L'Impérial

Na alles wat er in de media over Molenbeek is verschenen is het wel eens tijd voor wat andere verhalen ook.

Ajiyoshi - La Cucina

Ajiyoshi

Je loopt er zo voorbij en het is er piepklein, maar wat een pareltje is Ajiyoshi. Als je in dit Japans restaurant aan de Brusselse Vismarkt binnenstapt, waan je je even in een authentiek buurt-eetplekje zoals er zovelen zijn in Tokyo, Kyoto, Osaka of andere Japanse steden.

Kaffir - By David Monniaux - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=296259

Kaffir

Als er iets is waar we al ongelofelijk veel eetplezier aan beleefd hebben, dan is het wel dat zakje kaffir limoenblaadjes dat in onze diepvries steekt. De kaffir limoen komt uit Azië en de blaadjes ervan zijn goddelijk van geur en smaak. Ze worden heel vaak in de Vietnamese of Thaïse keuken gebruikt.

Van Abbemuseum - La Cucina

Eten in Eindhoven

Afgelopen weekend waren we op uitstap in Eindhoven. Normaal gezien had het een weekendje Parijs moeten zijn, maar gezien de omstandigheden van de laatste weken hadden we dan toch maar beslist van dat te verplaatsen (wat, gezien we niet alleen in Brussel, maar dan ook nog eens in Sint-Jans-Molenbeek wonen, achteraf gezien een euh... vrij surreële beslissing was).

Vin du Jardin

Vin du Jardin

Afgelopen voorjaar, tijdens campagne "Dagen zonder vlees", nam ik mezelf voor om niet alleen veertig dagen geen vlees te eten, maar ook veertig dagen geen alcohol te drinken. Ik heb een paar keer serieus gevloekt tijdens die dagen. Zoals die keer dat we bij vrienden gingen eten en iedereen gezellig aan het aperitieven was en ik daar stond met mijn glas water.

Pompoen - La Cucina

Operatie pompoen

Dankzij de moestuin van mijn schoonouders worden we elkaar jaar voorzien van pompoenen. Pompoensoep, pompoencouscous, pompoenstoofpotje, pompoenquiche, pompoenpuree... het is allemaal al wel eens de revue gepasseerd. Elk jaar genieten we ervan, maar komen we ook al snel bij het eind van ons pompoen-Latijn.

Pagina's