Gefrituurde Champignons

Ingrid · Hapjes · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Iedereen vind deze hap zeer lekker en de schaal is telkens iedere keer uit.

Ingredi├źnten

1 bakje champignons (kleine), 250g bloem, eiwit, paneermeel en frituurolie.

Bereidingswijze

Boen de champignons en besprenkel met wat water.
Doe de champignons in een plastiekzakje en doe er wat bloem in,voeg een paar champignons toe en schud er eens mee. Doe zo verder tot al de champignons onder de bloem zitten. Doe de champignons onder het eiwit en dan in panneermeel. Maak deze champignons klaar in de morgen, zo heb je niet meer zoveel werk als je bezoek er is.
Voor het severen bak je ze kort in frituurolie en dien op met een lekkere tartaarsaus die je zelf maakte of een gekocht potje.
Smakelijk

Deel dit recept: Tags: Hapjes

Reacties

Heerlijk, we gaan het vandaag maken voor kerst. Hebben het al eerder gemaakt en viel goed in de smaak! Je kunt het ook met bierbeslag maken!
Je maakt deeg van 200 g meel, 1 theelepel zout, 2 eiren, theelepel olie en kwart wijn of scheutje bier.
De champignons (400 g) dompel je door het deeg en bak je in de frituurpan. Lekker met saus tartaar of Hollandaise saus!

heb het gisteren geprobeerd, eenvoudig maar zalig

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.