Gevulde tomaten (pomodori ripienti)

Hélène · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ik vond dit gerecht in een verloren Italiaans kookboek in een guesthouse aan het Atitlan-meer (Guatemala). Nog niet geprobeerd, maar ziet er lekker uit!

Ingrediënten

Voor 2 personen: 4 grote tomaten, 1 blikje in olie opgelegde sardienen, een handvol ontpitte zwarte olijven, 1 ui, verse peterselie, 1/2 kop broodkruim, 2 teentjes knoflook, parmezaan, olijfolie, zout en peper.

Bereidingswijze

Snij de bovenkant van de tomaten open en lepel het vruchtvlees eruit. Schik de tomaten in ovenschotel en warm ze op in een oven of microgolfoven.

Snij de sardienen, de ui, de look en de olijven in kleine stukjes en bak samen met het vruchtvlees van de tomaten met wat olijfolie in een pan tot de ui zacht is. Bak het broodkruim in een andere pan met wat olijfolie tot het krokant is. Meng het broodkruim door het mengsel en vul de tomaten er mee. Strooi er geraspte parmezaan over en warm opnieuw even op in de oven of microgolfoven (de tomaten moeten zacht zijn) tot de kaas gesmolten is. Dien op met pasta of rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Ik heb het gisteren klaargemaakt en het was een succes! Het recept is makkelijk en snel, het eindresultaat overheerlijk.

vandaag gemaakt en inderdaad een lekker gerechtje..gegeten met een fris komkommer slaatje

Is ook heerlijk met tonijn ipv sardientjes.