Kip met dragon en tomaten

Sophie de Kerchove · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Ik heb een paar jaar met mijn ouders in het zuiden van Frankrijk gewoond en onze ""gardien"" Laurent was een echte cordon bleu. Hij ligt ongetwijfeld aan de basis van mijn passie voor de mediterrane keuken. Dit gerechtje heb ik van hem geleerd, het is eenvoudig en overheerlijk!!

Ingrediënten

  • een kip in parten gesneden
  • 2 middelgrote witte ajuinen
  • 6 vleestomaten
  • een bosje verse dragon (een 20-tal takjes)
  • een groot glas noilly Prat (een heerlijke vermout, kan je vinden in elk grootwarenhuis)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • platte peterselie (of onze krulpeterselie)
  • 25 dl room (naar eigen keuze, volle of lichte room)

Bereidingswijze

Bak de kip af in olijfolie tot ze mooi bruin is. Kruid met peper en zout. Snij de ajuinen in kleine blokjes en voeg ze bij de kip, af en toe omroeren om te voorkomen dat ze aanbakken. Dompel de tomaten eventjes onder in kokend water om ze te ontvellen. In stukken snijden en ontpitten. De tomaten bij de kip voegen en overgieten met de noilly Prat. De dragon fijnsnijden en 2/3 bij de kip voegen. Deksel op de pot en laten garen op een zacht vuurtje, af en toe eens omroeren. Als de kip gaar is (de tijd hiervoor hangt af van de grootte van de stukken) de room erbij voegen en de platte fijngesneden peterselie en de rest van de dragon erover strooien. Opdienen met krielpatatjes -gestoomd of gekookt. In variante kan je er ook fijngesneden champignons bijdoen. Dat doe je best een paar minuten voor de kip gaar is. Tip : vries de rest van de saus in (kleine porties) en gebruik deze als vulling voor een snelle omelet, al dan niet met geraspte kaas bv. parmezaan...

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

heb het geheel een dagje laten trekken om de smaken goed te laten mengen.
heel lekker

Dit is echt heel heel lekker!!!!

Ik heb het vandaag klaargemaakt, maar heb er nog rode paprica aan teogevoegd, en het was subliem.
Bedankt , dit is zeker om nogmaals te doen.

ik maak dit recept al heel lang (ben ook fervent aanhanger van de mediterane keuken) maar ik had het nog niet gemaakt met tomaten, ik zie dat wel zitten.