Kipspiesjes met citroenthym en honing

Carlo · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ideaal voor een barbecue, maar met een grillpan (of gewone pan...) lukt het ook wel. Citroenthym vind je trouwens tegenwoordig gemakkelijk in de supermarkt terug. Mocht je het niet vinden, dan kan je eventueel proberen met gewone thym en wat citroensap - al heb ik dat nog uitgetest. Volgens mij kan je ook perfect een vegetarische variant maken door de kip te vervangen met tofu!

Ingrediënten

Reken op 1 kipfilet per persoon. Voor de marinade: verse citroenthym, honing, olijfolie, peper, zout, cayennepeper.

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes en rijg ze op een spiesje. Leg de spiesjes in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Meng per 2 à 3 spiesjes 1 eetlepel olijfolie met 2 eetlepels honing, twee handjes citroenthym (rijg de blaadjes van de takjes) en een theelepel cayennepeper. Wentel de kipspiesjes in deze marinade en laat ze minstens dertig minuten hierin marineren (hoe langer hoe beter). Grill de spiesjes in een hete grillpan. Dien op met een fris slaatje.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Super lekker!

heb dit gemaakt als ""experimenteel"" voorgerecht bij 'n etentje met een paar vrienden... iedere had lovende commentaar

Heb dit gisteren gemaakt als voorgerecht. Wel met thym en citroen en gewone peper in plaats van cayennepeper en citroenthym. Het was echt wreed lekker!