Kwartel met rijke rode kool en kroket van foie gras.

Filip · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

De smeuïge kroket verzacht de smaak van de rode kool. Als de kroket wat duur uitvalt kan je die zeker vervangen door bijvoorbeeld een aardappel uit de oven of aardappelkroket. Je kan de kwartel ook versnijden vooraleer te serveren. U moet dit eens proberen! Ik maak mijn rode kool al enkele jaren op deze manier voor vrienden klaar en merkwaardig genoeg verdwijnt die nog sneller van het bord dan de kwartel zelf! Mvg Filip P.S. Ik heb met dit gerecht meegedaan aan de happy days-wedstrijd voor 100 punten, ben eens benieuwd!

Ingrediënten

- 4 kwartels
- 1 kleine rode kool
- 3 el suiker
- 2 el witte wijnazijn met frambozensmaak
- 9 persappelsientjes
- 35 cl vederwildfonds of kippenbouillon
- 4 takjes bladpeterselie
- 200 g goeie boter
- ma

Bereidingswijze

1. snij de rode kool in slierten en blancheer snel in kokend water
2. doe flink wat boter in een pot en stoof de kool eventjes aan
3. doe de suiker + azijn erbij samen met een half glas water, deksel erop en laten stoven 15 min.
4. pers de appelsientjes en kook het sap samen met de fonds, de steranijs en kaneelstokken tot 1/3 in.
5. Giet 2/3 van dit vocht bij de kool en laat de kool nog een 25 tal min. verder stoven, geregeld roeren)
6. Snij 4 mooie vormen uit de foie gras.
7. mix de chapelure samen met de tijmblaadjes, peper en zout fijn.
8. paneer de foie op zen engels (bloem -> eiwit -> chapelure)
9. doe een blokje boter in de kwartel, kruid met peper en zout en bak aan in een potje met boter en olie. 15 min onder deksel, geregeld boter toevoegen.
10. haal kwartels eruit en zet in oven.
11. doe rest van appelsiensap in deze pot en kook nog eventjes, werk af met peper, zout en boter.
12. frituur de kroket op 180°C ongeveer 3 minuten, niet te lang!.

leg kroket + rode kool + kwartel op bord, dresseer met saus en takje bladpeterselie.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

wat bedoel je met 'vaste foie en geen pasta' ? maak je dan je kroketjes van de lever op zich ? de rest is allemaal pâté...

beste rode kool ooit, proficiat!!!

inderdaad met een snede van de lever, zolang de foie maar vast genoeg van structuur is op kamertemperatuur. anders zal de kroket in het hete vet mislukken. Heel kort op hoge temperatuur frituren dus