Macaroni met Breydelham, champignons en tomaat

AnneliesV · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Heel lekker receptje dat ik toevallig vond via de site www.breydel.be Hierop staan trouwens nog andere makkelijke en lekkere receptjes met het streekproduct Breydelham of spek, telkens met foto. Een aanrader!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Macaroni 250 gr
3/4 liter melk
pezo,muskaat
125 gr gemalen Parmesan
250 gr Breydelspek
250 gr champignons
1 dl room ( facultatief)
4 rijpe tomaten

Bereidingswijze

De deegwaren beetgaar koken in ruim water met zout. De Breydelham naar believen in blokjes snijden. Een bechamelsaus bereiden( roux+melk, pezo, muskaatnoot) en afwerken met de gemalen parmesan en een scheutje room. De tomaten ontvellen en ontpitten. De champignons vierendelen en bakken in boter. De macaroni mengen met de kaassaus en de champignons. In een geboterde vorm uitstorten, bestrooien met nog wat Parmesan en de gepelde tomaten. In een voorverwarmde oven plaatsen en mooi goudgeel laten kleuren. Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken