Manhattan

Carlo · Cocktails · 5-10 min · Vegetarisch

Volgens de Wikipedia zou de Manhattan-cocktail begin 1870 uitgevonden zijn: "It is believed that the drink originated at the Manhattan Club in New York City in the early 1870s, where it was invented at a banquet hosted by Jennie Jerome (Lady Randolph Churchill, Winston's mother) in honor of presidential candidate Samuel J. Tilden."

Ingrediënten

Whisky, Vermouth, Angostura, ijs, Maraschino-kers.

Bereidingswijze

Roer 1 shot Whisky met 1/4 Vermouth en enkele druppels Angostura in een gekoeld longdrink-glas gevuld met ijs. Garneer met een rood maraschino-kersje. Maak je deze cocktail met Ierse Whisky dan wordt het meteen een Irish Manhattan. Met Schotse Whisky wordt het een 'Rob Roy'. Veel recepten maken een onderscheid tussen de gewone Manhattan en de 'Perfect Manhattan'. Voor de Perfect Manhattan wordt het deel Vermouth opgesplitst in gelijke delen zoete en droge Vermouth. Wil je het helemaal perfect doen, dan maak je het longdrink glas vanbinnen vooraf nat met zoete Vermouth (giet er gewoon een scheutje in en draai het glas tot alle kanten vochtig zijn).

Deel dit recept: Tags: Cocktails