Pasta met een rode pesto van tomaat en pistachenootjes

Hélène · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Dit is een eigengemaakte variant op de rode pesto. Aicha, bij ons om de hoek, verkoopt de lekkerste pistachenootjes van Brussel en omstreken. Geef toe, is er iets lekkerder dan een heerlijk groen gepekeld pistachenootje? De smaak van pistachenootjes is iets pittiger en sterker dan die van pijnboompitten en daarom zeer geschikt in allerlei hartige maar ook zoete gerechten.

Ingrediënten

Pistache-nootjes, 3 tomaten, verse basilicum, 2 teentjes knoflook, linguine, pecorino, peper en zout.

Bereidingswijze

Voor twee personen: Mix twee handjes pistache-nootjes en blaadjes verse basilicum, 3 in stukjes gesneden tomaten, twee teentjes knoflook en een paar stukjes pecorino tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Kook de linguine gaar in gezouten kokend water. Dien warm op met de koude saus en met geraspte pecorino.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken