Perensorbet

Ilse Thienpont · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Vegetarisch

Peren zijn heerlijk maar je kan ze niet lang bewaren. In de herfst bedenk ik dan ook zoveel mogelijk varianten om zoveel mogelijk peren op te krijgen voor ze rotten. Onlangs gemaakt: perensorbet

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 6 sappige peren
  • 200g kristalsuiker
  • 30cl water
  • sap van 1 limoen
  • crème de cassis

Bereidingswijze

Zet water en suiker op het vuur en laat aan de kook komen. Schil intussen de peren, snij ze in grote stukken en pureer ze. Voeg het suikerwater en het limoensap bij de perenpuree en meng alles goed door elkaar. Zet in de diepvries en laat opstijven. Roer regelmatig om te vermijden dat het water tot ijs kristalliseert. Schep een bol in een coupe en overgiet met crème de cassis.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak