Sla van linzen met rucola en ansjovis

Carlo · Voorgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ik wou al lang eens iets maken met linzen en dit is mijn eerste poging, volledig op het gevoel af, maar het resultaat is zonder meer geslaagd! Ik maakte dit als bijgerecht voor een etentje met vrienden en de reacties waren erg positief.

Ingrediënten

Ca. 250 gram groene linzen, een pakje rucola (raketsla), een 10-tal kerstomaatjes, 2 eetlepels kappertjes, een blikje ingelegde ansjovis, 2 fijngesneden sjalotjes, een handvol verse fijngehakte peterselie, balsamico azijn, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Kook de linzen tot ze beetgaar zijn in gezouten water (ca. 20-30 minuten). Laat ze rustig afkoelen. Snij de tomaatjes doormidden en de ansjovis in kleine stukjes. Voeg de linzen samen met alle andere ingrediënten in een schaal of kom. Breng op smaak met een scheut olijfolie, een eetlepel balsamico azijn, flink wat peper, zout en peterselie. Dien op als bijgerecht.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Zeer goed en lekker.

Goed.