Spirelli met tomaat en gehakt

Carlo · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Eenvoudig recept, snel klaar.

Ingrediënten

1 stuk wortel (ca. 10 cm lang), gesneden en fijngehakt 2 stukken selder (ca. 20 cm lang), gesneden en fijngehakt 1 ui in fijne stukjes gesneden 300 gram gemengd gehakt (varkens/rundsgehakt) 500 gram gepelde tomaten in blik 300 gram spirelli (krulletjes-pasta), olijfolie, peper en zout, 1/2 blokje rundsbouillon.

Bereidingswijze

Stoof de stukjes wortel en selder een vijftal minuten in wat olijfolie. Voeg er de tomaten aan toe en laat sudderen onder hoog vuur, met het deksel op de pan. Voeg er een half blokje rundsbouillon aan toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.

Snij de ui en de look in fijne stukjes. Bak de look in een pan met wat olijfolie totdat de look bruin wordt. Voeg er de ui en eventueel nog wat olie aan toe. Laat een minuut stoven. Voeg er het gehakt aan toe en bak verder tot het vlees gaar is en de ui zacht en glazig. Voeg er de tomatensaus aan toe. Kruid met peper en zout en laat een 10-tal minuten zachtjes sudderen.

Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente. Schep de pasta door de saus. Dien op met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino en brood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

ik vond het zeer lekker en de kinderen ook! Met gemalen kaas erbij zeker.

lijkt me kekker

mmmm ziet er lekker uit