Tunesisch broodje

Carlo · Hapjes · Noord-Afrikaanse keuken · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Dit broodje heb ik vaak gegeten in Tunesië terwijl we in het station aan het wachten waren op de bus. Tunesiërs eten de inhoud van dit broodje ook gewoon als 'salade Tunisienne'.

Ingrediënten

1 tomaat, 1 kwart komkommer, 1 blikje tonijn in olie, 1 sjalotje, 1 half stokbrood, harissa, verse koriander peper en zout.

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snij die in fijne blokjes, evenals de tomaat en het sjalotje. Meng deze groenten samen met de inhoud van het blikje tonijn (met de olie). Kruid met peper en zout en wat fijngehakte korianderblaadjes. En dan nu de Tunesische touch: naargelang smaak voeg je ofwel wat Harissa aan het mengsel toe of, voor de die-hards, strijk er een helft van het stokbrood mee in. Bedek het broodje met het mengsel.

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Noord-Afrikaanse keuken

Reacties

ik moet u iet vragen ik heb het nog niet gegetn maar ik hb een vakantiebeurs en daar ga ik het misschien voor maken maar waar haal je harissa?

ik verwacht een berichtje terug

Harissa kan je in elke supermarkt kopen.