Zalm in papillote

Carlo · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Losjes geïnspireerd op een recept van Gordon Ramsay. Eenvoudig klaar te maken, met een absoluut minimum aan voorbereiding en nauwelijks iets dat kan foutlopen!

Ingrediënten

Voor 2 personen: 2 zalmmoten van ca. 200 gram, 1 kleine bol knoflook, 2 takjes verse rozemarijn, 2 laurierblaadjes een handje verse basilicumblaadjes, gedroogde oregano, 2 plakjes verse citroen, 1 scheutje droge witte wijn, peper, zout, olijfolie, boter, aluminium folie.

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden. Snij twee stukken aluminium-folie af ter grootte van een a5 blad (twee keer een a4). Strooi in het midden van elk blad wat oregano (ongeveer een theelepel per blad), peper, zout, een takje rozemarijn en een laurierblaadje. Hak de bol knoflook doormidden (met schil en al), haal de partjes wat uiteen en schik ze op de aluminiumfolie. Bedruppel met wat olijfolie. Bak de twee schijfjes citroen in een pannetje met wat olie tot de randjes beginnen bruin te kleuren. Kruid met peper en zout. Schik de zalmmoten op de twee bladen aluminiumfolie (leg ze op de kruiden) en kruid ze flink met peper en zout. Leg op elk een schijfje gebakken citroen en een klontje boter. Pak met de aluminiumfolie de zalm losjes in (niet te stevig, zorg dat er wat ruimte is voor stoom). Giet net voor het sluiten een scheutje (ongeveer twee-drie eetlepels) witte wijn in het pakje. Plaats de gesloten pakketjes in de oven gedurende ca. 30 minuten (aan 200 graden). Je kan de zalm opdienen in het aluminiumpakje of eruithalen (maar zorg dan wel dat je wat het kookvocht en de kruiden mee opdient!). Je kan de zalm serveren met rijst, gekookte aardappeltjes, een gemengde sla of pasta met een eenvoudig tomatensaus.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Echt een aanrader, zuivere smaak, super arôma, dit is echt het proberen waard
Ik heb het al vaak klaargemaakt en het is iedere keer weer smullen.

echt lekker..merci

Schitterend recept.

Kleine 'grafische' opmerking : het dubbel van een A4 is een A3 en geen A5 (want dat is slechts de helft ervan). Hoe hoger het getal, hoe kleiner het formaat. Men start namelijk bij een A0 en die meet 841 x 1189 mm.

Overheerlijk !
Een fantastisch zalmrecept, dat ik zeker vaker klaar ga maken.
Ook voor een etentje heel geschikt, omdat je het van te voren klaar kunt maken.

hallo: ik heb net de papilotte van zalm klaargemaakt en het was overheerlijk! alleen was hij een beetje overdone, dus de volgende keer zou ik het iets minder lang in de oven doen. Maar toch superlekker met al die kruiden! Ik leg aan de zijkant nog fijngesneden champignions, tomaat en in reepjes gesneden wortel en fijne sjalot rond om rond. Op de zalm nog wat sjalotringetjes. geslaagd!

Is inderdaad overheerlijk. Heb wel meer citroen erop gelegd.
Puree gemaakt en heel eventjes onder de grill geplaatst. Meer moet dat echt niet zijn.

voor de afwisseling: gebruik geen schijfjes citroen maar sinasappel...geeft heel andere smaak, maar ook heerlijk fris

Lekker !

ps:
2 x A4 = A3 blad.

hoi,

heb deze middag dit heerlijke recept klaargemaakt en heb mijn vingertjes afgelikt. zeer lekker. moet inderdaad niet zo lang in de oven: bij mij 20 minuten op 180° hetelucht oven en de zalm was perfect gegaard. bedankt.

Manman, wat was dit lekker. De zalm was echt fenomenaal, zo'n lekkere geuren en smaken. Ik heb het opgediend met een pasta (verse) en gewoon tomatepuree met basilicum en gecontreerde tomatenpasta.
Het water loopt weer in m'n mond als ik eraan terugdenk...

hey! ik heb de zalm klaargemaakt in de stoomoven met gewoon de kruiden eronder en ik moet zeggen dat het heerlijk was! bedankt!

Mevrouw, Mijnheer,

Het lijkt mij inderdaad een fijn recept. Ik ben zinnens een volledige zalm op dezelfde manier op te maken qua kruiden enz.. in aluminiumfolie te wikkelen enz...
Kunt u mij zeggen hoe lang ik deze in de oven moet laten en onder welke temperatuur opdat de zalm (volledig, dus met vel en graten erin) zou gegaard zijn.

Dank voor de reactie

SUPER LEKKER GERECHTJE ? ECHT EEN AANRADER

Kleine opmerking (recept lijkt me heerlijk trouwens :-)) A5 = half A4, A3 = 2 x A4

Zie nu dat deze opmerking al gemaakt is; excuses!!!