Een aangename ontdekking

Een aangename ontdekking

Carlo · 06/07/05 · Restauranttips · Brussel

Gisterenavond wou ik eigenlijk eens bezoekje brengen aan de Pré Salé of Viva M'bomma, twee restaurants waar de Belgische keuken, en meer specifiek de Brusselse, centraal staat. Helaas: beide waren gesloten. Dan maar op goed geluk naar "Switch", in dezelfde straat. Heel wat mensen hadden al gehoord dat het er lekker was, maar moeilijk om een tafeltje te krijgen zonder reservatie. Wij hadden geluk, want ik kon (vóór we een aperitiefje gingen drinken op de Graanmarkt) ter plekke nog net een tafel voor vier reserveren. We werden vriendelijk in het Nederlands onthaald door een Franstalige dienster, die geduldig het principe van Switch uitlegde. Wel, het "principe" is heel simpel: je mag alles met alles combineren. Het restaurant voorziet een aantal combinaties, maar wil je je vlees met risotto, je scampi met gebakken aardappeltjes of je tussenribstuk met groenten in tempura: het kan allemaal. Wij blijven dicht bij de voorstellen van het restaurant en kiezen twee maal lamsvlees met gebakken aardappeltjes, een gegrilde barbeel met groentjes en een scampi met risotto. Om de honger te stillen krijgen we een bordje hapjes: lekkere sneetjes gedroogde ham, vers gebakken aardappelchips, tapenade en een portie kalamata-olijven. Alles smaakt heerlijk. Een goed begin. Om het helemaal af te maken, krijgen we ook nog elk een bordje proeverijen. Op het bord: lekkere verse garnalen met basilicum en olijven, courgette in tempura en een stukje gerookte zalm. Weeral lang niet slecht. Het wordt nog beter. Omdat een van de tafelgenoten er snel van door moet, werkt de keuken op onze vraag in derde versnelling. We krijgen in een mum van tijd ons hoofdgerecht, maar de snelheid doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Vanuit het restaurant heb je inkijk in de keuken en daar zien we alles vers bereid worden. Onze hoofdgerechten bevestigen wat we reeds vermoeden: Switch is een aanrader. De ingrediënten zijn stuk voor stuk kwaliteit: van bij het hapje vooraf tot de gebakken aardappeltjes bij het hoofdgerecht. Mijn gegrilde vis is, op mijn vraag, zonder saus, maar voorzien van een subtiele kruidentoets: wat rozemarijn, wat verse thijm, maar bovenal laat men de smaak van de lekkere vis tot zijn recht komen. Zo ook met het lamsvlees, waar ik een stukje van mag proeven: heerlijk mals en ook hier weer blinkend in eenvoud. Aan de overkant van de tafel hoor ik dat de risotto perfect is en de scampi vers zijn. We hebben helaas geen tijd meer voor een nagerecht, maar dit adres is voortaan in ons restaurant-geheugen vastgelegd. Het zal moeilijk zijn om de volgende keer de Pré Salé of Viva M'Bomma aan te doen, wetende dat Switch op twee stappen ervan verwijderd ligt! Meer info: Switch, Vlaamse Steenweg 6, 1000 Brussel. Open alle dagen, behalve maandag en zondag. Reserveren aanbevolen.

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel