The Minimalist

The Minimalist

Carlo · 15/09/07 · Gezien of gehoord

Mark Bittman

Ik volg al een tijdje de kookvideo's van Mark Bittman, food columnist van de New York Times. Zijn recepten zijn niet altijd super, hij staat nogal erg graag aan de barbecue, spreekt "paella" uit op een verschrikkelijke manier, maar t'is nen wijzen no nonsense mens. Je vindt zijn video's op video.nytimes.com (klik op "style" en vervolgens op "dining &amp, wine").

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

hey carlo, zo'n vers brood is inderdaad niet in de verste verte te vergelijken met de broden bij de doorsnee bakker. nog enkele leuke (mediterrane-) variaties op broodbakken, incl. verhoudingen water etc, vind je in Moro; een schitterend moors-spaans kookboek, dat blijkbaar al even uit is in het engels, maar pas vertaald? een aanrader!

Ik bak al jaren zelf mijn brood. Inderdaad, superlekker!!!!
Ik geef het recept: 1kg bloem(voltarwe of wit of 1/2 voltarwe en 1/2 wit of wit met speltmeel)
14g droge gist of blokje verse van 42g, 15 g zout, beetje boter(vloeibaar) en water(ongeveer 500cc) Hoeveelheid water moet je voelen. Best met minder starten en bijvoegen tot deeg goed kneedbaar is maar zeker niet plakt. 15 minuten intensief kneden en 35 minuten laten rijzen onder doek. Deeg toevouwen en kort kneden en in 2 doen en in 2 ingevette bakvormen leggen (elk ongeveer 870 gr) en weer laten rijzen ongeveer 50 tot deeg boven vorm gerezen is en dan 30 minuten in voorverwarmde oven op 225 graden. Broden eruit halen en omkeren op rooster zodat ze van onder ook kunnen luchten (vr krokante korst) Smakelijk!!!