Ik neus nogal graag in kookboeken naar bepaalde ingrediënten, maar doe daarna toch mijn boeren goesting.
Ingrediënten
1 grote ui, 1 rode paprika,1 teentje knoflook, 1 kg rode pompoen, 1 tomaat, zout, zwarte peper, takje thijm, laurier blad, 2 l. kippen bouillon, boter, room, peterselie.
Bereidingswijze
Snij de ui,paprika en de knoflook fijn. Glazeer ze licht in de boter. Voeg daarna de pompoen de tomaat, de kruiden en de bouillon er bij en laat dit alles aan de kook komen. Daarna laat je de soep in de gesloten pot op een matig vuur ongeveer in één uur gaar worden. Dan goed mixen. Opdienen met een scheutje room en fijn gesnipperde peterselie.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Kleine tip: mix de soep eerst en haal ze dan nog eens door een fijn vergiet. Resultaat is dat de soep iets minder dik is, en bijgevolg ook fijner van smaak.
Debby · 27/09/05
Ik doe er nog een half potje tomatenpuree bij. Enerzijds geeft dit een betere kleur en anderzijds geeft dit een net andere nuance in de smaak. Uiteraard zeef ik de soep nadat ze is gemixt
dimi · 14/09/10
als je in de plaats van de room, smeerkaas erbij doet vind ik ze beter
verheyen christel · 01/10/07
Lekker! Heb gember toegevoegd :-)
Beeckman Wendy · 10/12/17