Dit kan je als nagerecht of als voorgerecht eten!
Ingrediënten
tatin:
6 kroppen witloof
3 el demerarasuiker
2 el droge cider
5O g goeie boter
1 el gehakte verse tijm
230 g kruimeldeeg van echte boter
taartvorm van 27cm diameter
peper zout
vinaigrette van geitenkaas:
100 g geitenkaas
1 tl witte wijnazijn met frambozensmaak
1 tl acaciahoning
3 el melk
1 teen knoflook
2 lente-uitjes
Bereidingswijze
tatin:
1. verwarm oven op 200°C
2. kuis witlof en snij in 2
3. smelt boter in pan en voeg suiker + cider toe
4. roer tot suiker is gesmolten en begint te karameliseren
5. giet in taartvorm van 27 cm
6. schik witlof op karamel en strooi tijm erover
7. snij een circel uit het deeg en overlap de witlof
8. prik gaatjes en 20min in oven tot goudbruin
vinaigrette:
1. roer alles bij elkaar behalve de lente-uitjes
2. laat de tatin 10 min rusten vooraleer uit te storten
3. serveer lauw of warm met dressing
4. werk af met lente-uitjes
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Wij vonden dit ongelooflijk lekker!
Magd · 16/04/06