Aardappeltjes in de oven met rozemarijn

Carlo · Bijgerechten · Italiaanse keuken · 35-40 min · Vegetarisch

Aardappeltjes in de oven met rozemarijn - La Cucina

Toen we nog in ons klein huisje in Gent woonden hebben we deze aardappeltjes vaak klaargemaakt. We hadden een klein koertje waar we met vrienden in de zomer barbecueden. Dit was een van de heerlijke bijgerechten.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 15 krielaardappeltjes, verse rozemarijn, olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrob de aardappeltjes schoon met water. Snij ze doormidden en dep ze droog met een keukenhanddoek. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en schik de aardappeltjes erin. Kruid met verse rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Meng alles goed en bak de aardappeltjes in de oven tot ze gaar zijn en een geroosterd korstje hebben (tip: niet teveel schudden als ze aan het bakken zijn). Je kan deze aardappeltjes als bijgerecht bij vlees, vis of sla eten. Of zo, met wat lookboter!

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Kan iemand mij zeggen hoelang die aardappeltjes in de oven moeten staan?
Kwestie van alles op tijd klaar te hebben.
Bedankt.

Sorry voor mijn vorige vraag. Zie nu dat bereidingstijd bovenaan staat.
Ga dit vanavond uitproberen met gemarineerde varkenslapjes en groene boontjes.

Of je kan de ovenschotel ook gewoon op de BBQ zetten, dat doen wij altijd

In Italië maken ze dit recept samen met konijn en olijven erbij zalig lekker je moet het is uitproberen!

Ik heb iets in deze aard ook gedaan vorige zomer!

Maar niet enkel aardappelen, ook wortel, paprika, venkel, ui en courgette? Afgekruid met veel olijfolie, look en rozemarijn. Zalig!

Dit is trouwens geweldig voor tijdens een bbq, veel minder werk (gewoon hop in de oven) en zeer lekker!

Probeer ook eens met een saus van philadelphia,roquefort, beetje melk en gehakte walnoten. Doe bij de aardappels dan ook wortel, ui, knoflook, pompoen en de laatste 15 min. stukken peer (bvb. conference).

ja,aardappeltjes met rozemarijn,dit is een heerlijk recept,ik heb het ook zelf vaak
gemaakt, dan deed ik er hammeke met mosterdhoningsaus bij.
of gewoon inderdaad alleen een heerlijke saus.
met heerlijke worteltjes.,