Heel fris en licht gerechtje, ideaal voor de zomer dus!
Ingrediënten
Voor 8 personen:
200 ml room
1 zakje vanillesuiker
250 gr mascarpone
4 eetlepels aardbeienjam
500 gr aardbeien
lange vingers
aardbeien dessertsaus
Bereidingswijze
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een kom. Meng de mascarpone erdoor. Roer de aardbeienjam los en schep hem door het roommengsel. Maak de aardbeien schoon, snij de helft van het bakje in plakjes en de andere helft doormidden.
Bedek een lage schaal (ong. 25 op 25 cm) met lange vingers. Sprenkel er wat dessertsaus over. Schep de helft van het roommengsel erover, zodat de lange vingers niet meer te zien zijn. Bedek met de plakjes aardbeien. Schep de rest van het roommengsel erover, en versier met de halve aardbeien. Zet de schaal nog minstens een paar uurtjes in de koelkast (eventueel kan je het ook een dag op voorhand maken) zodat de lange vingers zacht kunnen worden.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Gisteren gemaakt. Verrukkelijk!! Mijn variatie: lange vingers gedoopt in aardbeienlikeur, 2 laagjes over elkaar met mengsel ertussen en gegarneerd met de aardbeien en blaadjes munt. Zag er mooi uit en ze hebben alles (veel te veel) opgegeten!
Mariëtte · 12/07/07