Aziatische groentenspiesjes

Ine · Hapjes · 15-20 min · Vegetarisch

De zoektocht naar hapjes als goede "openers" van een avond is eindeloos... Blij was ik om te merken dat dit simpele hapje scoorde op oudejaar. Fijn om de avond met dit hapje fris, gezond en licht in te zetten, zodat er nog plaats is in de maag voor alles wat nog volgt, én waarmee de smaakpapillen al een eerste keer geprikkeld worden.

Ingrediënten

Voor een 25-tal spiesjes:

  • 4 el honing
  • 8 el sesamolie
  • 2 el chiliolie (of olijfolie met een vleugje chilipoeder)
  • 8 el sojasaus
  • een halve komkommer
  • 2 dikke wortels

Bereidingswijze

Meng de honing, sesamolie, chili-olie en sojasaus tot een smeuïge massa. Maak de groenten schoon, schil ze, en snij er in de lengte (met een dunschiller of met een mandoline) dunne plakken van. (zorg ervoor dat de plakken breed genoeg zijn, dat helpt later als je moet beginnen rollen). Marineer de groenten minstens een uur (per groente apart) in telkens de helft van de marinade. Neem 1 plak komkommer en 1 plak wortel, leg ze op elkaar, en rol ze op tot een cirkeltje. Prik er dan een tandenstoker door. Doe dit totdat alle groenten op zijn. Je kan ook varianten maken met alleen komkommer of alleen wortel, je kan i.p.v. komkommer ook courgette gebruiken, en ga zo maar door... Bewaar fris in de frigo (overgoten met de marinade), en dien op op een groot bord, waarbij je met de kleuren van de groenten kan spelen in de schikking op het bord. Of, als je kleine schoteltjes hebt, leg er dan drie per schoteltje, en dien iedereen een schoteltje op. Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hapjes