Chinese tomatensoep

Linda · Soepen · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ik heb zelf wat dingen wat mij lekker leek toegevoegd!

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 bosuitjes
  • 1 ui
  • Een halve winterpeen
  • Ongeveer 3 ons taugé
  • Ongeveer 4 ons kipfilet
  • Half doosje champignons
  • 3 liter water
  • Pakje Maggi smaakmaker Chinese tomatensoep (beide pakjes gebruiken)
  • 2 zakjes kruidenbuiltje voor kippenbouillon
  • 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 1 groot teentje knoflook of 2 kleintjes
  • Scheutje ketjap manis
  • Olie

Bereidingswijze

Doe 3 liter water in een grote pan en doe daar de 2 kruidenbuiltjes in en laat deze 10 minuten trekken. Was de prei, de bosuitjes de champignons en de taugé even om. Snij de prei,de bosuitjes, de ui de winterpeen de champignons en de kipfilet in stukjes. Neem een koekenpan en doe een scheutje olie in de pan bak de prei de bosuitjes de ui de champignons even licht bruin. Doe de 2 blikken gepelde tomaten in de pan en de 2 pakjes gezeefde tomaten en roer goed door. Voeg de 2 pakjes maggi smaakmaker Chinese tomatensoep toe en doe de groente inclusief de taugé en kipfilet bij de soep. Snij de knoflook klein en gooi die in de soep. En een scheutje ketjap manis. Laat de soep nog ongeveer een half uurtje koken en serveer hem met wat gekookt ei en een beetje peterselie in een grote soepkom.

Deel dit recept: Tags: Soepen

Reacties

lekker