Het resultaat van dit recept is een vochtige lekkere cake, de banaan en de chocolade gaan perfect samen! Het is ook te vinden op: www.avonturenindekeuken.blogspot.com
Ingrediënten
Ingredienten:
3 rijpe bananen, geprakt
170gr suiker
185gr zelfrijzende bloem, gezeefd
3 lepels cacaopoeder (ongezoet), gezeefd
2 eieren, licht geklopt
60 ml neutraal smakende olie 60 ml melk
100 gr pure chocolade in stukjes
(optioneel) 2 eetlepels gemalen noten
Bereidingswijze
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een gewone cakevorm (20 op 10cm) in en bedek hem met bakpapier.
Meng de geprakte bananen met de suiker.
Voeg de gezeefde bloem, gemalen noten, cacaopoeder, eieren, olie en melk toe.
Roer voorzichtig met een houten lepel gedurende 30 seconden.
Spatel de chocoladestukjes er voorzichtig onder.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer 55 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster.
Hij is warm erg lekker, maar ook de volgende dag is hij koud nog even lekker!
- Login of registreer om te kunnen reageren