Eenvoudige quiche met groenten

Willy Delcart · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Alles kan, je maakt gewoon je ijskast leeg. Bijvoorbeeld pompoen en champignons: boontjes, prei en ui: wortelen, ui,champignons: elke combinatie die je lekker vindt ...

Ingrediënten

2 volledige eieren en 1 eierdooier
1 dl volle melk
1 dl room
prei (vooral het wit) en ui
gerookte spekblokjes
1 teentje look
strooikaas
1 ronde schijf bereid bladerdeeg
peper, zout, kerriepoeder

Bereidingswijze

1. Snijd de prei, de look en de uien fijn. Stoof deze in een diepe antikleefpan samen met de spekblokjes. Gaar het geheel tot zolang je zelf wil (beetgaar, gaar, krokant...).
Kruid naar smaak met wat kerriepoeder en peper. Laat afkoelen.
2. Klop de eieren en het eigeel met de melk en de room op. Kruid dit mengsel goed met voldoende peper en zout. Verwarm de oven tot 180°C.
3. Leg het bladerdeeg in een ronde lage bakvorm (ø 23-27 cm) met het bakpapier erbij. Druk de randen wat aan en snijd het overtollige deeg langs de randen weg. Doe er de groenten en het spek in, het eimengsel en bestrooi goed met kaas (emmenthaler, gruyère, parmezan, ... wat je maar wil).
4. Bak de quiche gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
5. Serveer warm met een slaatje, een gekookt aardappeltje of brood of frietjes of ...

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Deze middag geprobeerd en het resultaat was super. Dit wordt voortaan mijn basisrecept voor quiche!

ik dacht dat een quiche maken heel moeilijk was.
en ik bestudeerde allerlei ingewikkelde recepten hiervan,
daardoor stond ik uren in de keuken, hele moelijke dingen
te doen.
dat was toen ik voor mijn dochter ook een kaasquiche moest
maken,
ik vond het zo moeilijk, het is uiteindelijk wel gelukt.
na een hele avond en en deel van de nacht, was hij klaar.
voortaan doe ik dus,dit recept.