geroosterde pompoen en venkel met kip

Caroline · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Lekker herfstig!

Ingrediënten

- Twee kipfilets
- Pompoentje
- Venkel
- Citroen
- Kerstomaatjes
- Sjalotten
- Knoflook
- Geitenkaas
- Salie, thijm, rozemarijn, oregano
- olijfolie
- Pezo
- Roze peperkorrels
- Balsamico-azijn

Bereidingswijze

Snij de venkel en pompoen in plakken, de sjalotten en cirtoen in kwarten en laat bij de knoflooktenen (evt. licht kneuzen) met hun jas aan. Alles in een ovenschaal kieperen, tomaatjes erover, kruiden fijngehakt erover, zouten, geitenkaas brokkelen erover, een halve eetlepel roze peperkorrels erbij, lekkere slok olijfolie en balsamico en een kneepje citroensap. Schud tijdens de ovensessie zo nu en dan lekker om. Ongeveer 40 minuten in de over op 180 graden. In het laatste kwartier de kip kruiden met peper en zout, flink aanbraden en laten garen tussen de groenten.

Bon appetit!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten