Ingrediënten
- 2 eieren
- 6 beschuiten of sneetjes wit brood zonder korst
- 1 kop melk
- bruine suiker (ook mogelijk met witte)
- vetstof
- 1 cl verwarmde Cognac
Bereidingswijze
Kluts de eieren. Haal vlug beschuiten of het brood eerst door de melk, daarna door de geklutste eieren. Als de sneetjes brood wat oudbakken zijn, wat langer in de melk laten liggen maar ze mogen niet uit elkaar vallen. Laat in een bakpan vetstof smelten. Bak daarin de beschuiten of sneetjes brood aan beide zijden goudbruin. Bestrooi met de bruine of witte suiker. Flambeer bij het opdienen met een geutje verwarmde cognac.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
zeer goed recept echt lekker
lolerken · 02/12/11
Heel lekker, mijn oma maakte dit vroeger voor me, nu heb ik heb voor mij kinderen gemaakt... ze vonden het ook heel lekker.
Thanx
Trikke · 16/03/08
Bij ons een succes als ik het met suikerbrood maak. Heerlijk, een favoriet weekendontbijt:
ann · 10/10/10
Inderdaad een zeer lekker recept.
Mijn moeder maakte dit altijd 's morgens.
Het huis rook er helemaal van en we waren snel uit bed. Bovendien een stevig ontbijt voor bij wie de boterhammekes er niet vlot ingaan en ideaal om al de broodresten op te gebruiken. Met de broodresten maakte moeder ook eens per week heerlijke broodpudding. Hiervan ken ik het recept niet meer. Wel makelijk te vinden denk ik.
Nog even vermelden dat het ontbijt- gewonnen brood zonder cognac wordt bereid.
Wouter Michielsen · 18/07/07
fantastisch om te kijken!
moet je zeker eens maken een goed dessert of gewoon een tof maal!
arvo · 13/04/08