Goulash

Gust · Hoofdgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Voor 4 personen :

  • 500 gr rundsvlees
  • 500 gr varkensvlees
  • 5 uien
  • 5 tomaten
  • 5 groene paprika's
  • 2 wortelen
  • 2 takjes peterselie
  • 1 kleine groene selder
  • aardappelen (naar persoonlijk oordeel)
  • paprikapoeder van twee verschillende soorten (pikante en minder pikante) 
  • sambal oelek
  • een weinig komijn
  • zout
  • 1 liter water of bouillon (van blokjes)
  • smout(bij voorkeur) of aardnotenolie

Bereidingswijze

De uien in zeer kleine stukjes snijden en even in het spout of olie bakken, zonder water. Er het in stukjes gesneden rundsvlees, het zout, de beide paprikapoeders en de kummel bijvoegen en even bakken. Er nu en dan een glas water of wat bouillon bijvoegen, naarmate het vocht verkookt. Het mengsel moet op matig vuur gedurende 1 uur doorstoven. Het varkensvlees in kleine stukjes snijden en het bij het mengsel voegen, zonder eerst te braden, samen met de in stukjes gesneden paprika's, tomaten, de (bijna geraspte) wortelen en de zeer fijn gehakte peterselie en selder. Het water of de bouillon toevoegen , zo dat het mengsel steeds met vocht bedekt is, en het nogmaals 2 uren laten stoven. de in kleine blokjes gesneden aardappelen bijvoegen en nogmaals 20 minuten laten stoven, terwijl de rest van het water of de bouillon eveneens wordt opgebruikt. Opletten dat het vocht niet volledig verkookt, de goulash moet steeds een soep blijven. de totale kooktijd bedraagt dus 3 uren en 20 minuten, op een gematigd vuur(geen drukkookpan of aluminium gebruiken) de goulash mag nooit opborrelend koken.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

heb dit recept nog niet uitgeprobeerd maar ga het wel eens proberen

Op het eerste gezicht ziet het er een fantastisch recept uit. Alleen de selder is voor mij niet noodzakelijk.