Hartige flensjes

Tine · Bijgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Dit is iets dat ik van de mama van mijn vriend geleerd heb.. de eerste maal toen ik het hoorde trok ik maar een raar gezicht.. Gefrituurde pannekoeken?? :D Maar het is toch wel een lekker smaakbommetje!

Ingrediënten

- 6 (dikkere) pannekoeken
- 1 lepel tarwebloem
- 2 lepels maizena
- 3 lepels boter
- melk
- 250 gr. kleine champignons
- 8 sneetjes ham
- 200 gram boter
- peper, zout en nootmuskaat
- 2 eieren
- chapelure

Bereidingswijze

Voor de vulling:
1. roux maken: boter smelten, bloem en maizena toevoegen, eventjes laten sudderen zodat bloemsmaak weg is
2. melk toevoegen tot je een smeuiige vaste massa bekomt ( niet te slap anders komt dit tijdens het frituren niet goed)
3. kaas (naar smaak) toevoegen en kruiden
4. Champignons in kleine stukjes (in 4 bijv.) snijden en eventjes laten gaar koken, uit laten lekken en bij de kaassaus voegen
5. Hesp in stukjes snijden en toevoegen

Het maken van de flensjes:
1. 1 bord met geklutst ei en 1 bord met chapelure nemen
2. neem een pannekoek en doe 2 à 3 lepels vulling in het midden van de pannekoek (niet te veel, de pannekoek moet goed dicht gevouwen kunnen worden)
3. vouw de pannekoek dicht zodat je een rechthoekige vorm bekomt
4. wentel/bestrijk de gevouwde pannekoek in het geklutst ei, zeker de flappen van de pannekoeken goed bestrijken zodat ze goed dicht blijft
5. wentel de gevouwde pannekoek nu in de chapelure
6. laat de flensjes een nachtje overnachten in de koelkast
7. frituur de flensjes op 180° tot ze een mooi bruin korstje hebben
8. serveren met wat ketchup

Variant:
vervang de hesp door garnalen, of gebruik beiden!
Afhankelijk van je eigen smaak kun je meer of minder ingredienten toevoegen..

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten