Hongaarse goulash uit de Römertopf

Joke Mokveld · Hoofdgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

Ik ben de winter zat, het is bijna april en hier ligt nog een dikke laag sneeuw. Ik wil zon en warmte en daarom kies ik vandaag voor Hongaarse Goulash. Veel recepten bekeken, een beetje van dit en een beetje van dat en een behoorlijke dosis intuïtie.

Ingrediënten

900 gr grove stukken iets doorregen bieflappen 25 gr boter, 25 gr vet spek, 25 gr pancetta, 1 grote rode paprika in kleine stukjes gesneden, 400 gram fijn gehakte uien, 2 teentjes knoflook, 200 gram geschilde aardappelen, 2 tomaten in blokjes gesneden 1 vleesbouillonblokje verkruimeld, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel chilikruiden, 1 theelepel karwijzaad, snufje zout en 250 ml heet water.

Bereidingswijze

Laat de Römertopf ca. 20 minuten onder water staan. Bak het spek en de pancetta bruin in de boter. Voeg de in grove stukken gesneden biefllappen toe en bak ze rondom bruin. Bak de uien kort mee (glazig). Snij één knoflook teen doormidden en smeer daar de uitgelekte Römertopf mee in. Hevel het vlees/ui mengsel over in Römertopf. Verkruimel een bouillontablet en verdeel het over het mengsel. Voeg de kleingesneden paprika en tomaat toe, de paprikapoeder, chili kruiden, karwijzaad en één geplette teen knoflook en overgiet het geheel met 250 ml heet water. Plaats de deksel op de Römertopf en zet het in een koude oven. Laat het 1,5 uur in de in de oven sudderen op 200 graden, voeg 200 gram in dobbelsteentjes gesneden geschilde aardappelen toe en laat het nogmaals 60 min. sudderen. Serveer met witte rijst, gekookte aardappelen of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Het was genoteneweldig, en heel gemakkelijk.
we hebben genoten