Indonesische groentencurry (Sambal goreng sayur)

Carlo · Hoofdgerechten · Indonesische keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Sambal goreng sayur maakte ik tijdens een kookles in het ViaVia reiscafe in Yogyakarta. Een aanrader!

Ingrediënten

Voor 2 personen: 100 gram wortelen, 100 gram aardappelen, 100 gram boontjes, 100 gram komkommer, 100 gram soyascheuten, 100 gram groene kool, 1/2 liter kokosmelk, 3 eetlepels olie, 5 kleine sjalotjes, 5 teentjes knoflook, 1 stukje kurkuma (van ongeveer 1 cm lang), 5 rode chilipepers, 2 stengels citroengras, zout, peper, suiker.

Bereidingswijze

Snij alle groenten in blokjes. Snij de sjalotjes in schijfjes en de kurkuma (indien je geen verse hebt, kan je ook een lepel kurkumapoeder gebruiken), look en rode chili zo fijn mogelijk. Meng de kurkuma, look en chili goed en plet het mengsel met een vijzel tot het een fijne massa is.

Warm de olie op in een wok en bak er de sjalot in tot die lichtbruin is. Voeg er het kruidenmengsel en het citroengras eraan toe. Voeg er vervolgens de groenten (begin met de hardste eerst) aan toe en roerbak alles gedurende een paar minuten. Giet de kokosmelk erbij en laat alles koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel suiker. Laat verder koken tot de groenten zacht zijn. Verwijder op het einde het citroengras en dien op met rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Indonesische keuken

Reacties

Ik ben net terug van 2 maanden Indonesie en op zoek naar gerechten die ik daar gegeten heb, leuk om ze hier tegen te komen, en leuk om de naam Viavai weer te zien. Ik ben daar geweest in Yokja, he met hen een reis van 5 dagen gemaakt. Dit recept èn dat van de pepes ikan waar ik naar op zoek was, ga ik zeker proberen!
Ik heb kookles gevolgd in Lovina en op Nusa Penida. Mocht je belangstelling hebben voor die recepten dan mail me maar!

Makan dulu dullu. klassiek recept . Zeker niet slecht . Al moet je de geelwortel ( Kurkuma)van te voren een 20 tal minuten in wat water met een koffielepel soja en een snuifje zout laten weken want als je die vers verwerkt heeft ie de neiging erg bitter te worden .