Kabeljauw met spekjes en Sherry

Carlo · Hoofdgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon: 1 stuk kabeljauw, 1 fijngesneden sjalot, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 soeplepel spekblokjes, 5 in schijfjes gesneden champignons, 2 schijfjes aubergine in blokjes gesneden, 2 schijfjes courgette in blokjes gesneden, 1 halve tomaat in kleine blokjes gesneden, ongezouten boter, olijfolie, proven

Bereidingswijze

Laat een eetlepel boter smelten in een diepe pan. Bak er de spekjes en alle groenten beetgaar in. Voeg er een eetlepel olijfolie aan toe, het half glas Sherry en kruid met peper, zout en wat provençaalse kruiden.
Hou de groenten warm.

Wentel de kabeljauw in wat bloem. Schud het overtollige bloem goed af en bak de kabeljauw gaar in een pan met wat gesmolten boter.

Schik de kabeljauw op een bord en drapeer het groentenmengsel samen met het vocht erover.

Dien op met rijst, aardappelen of brood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Ik heb dit gerechtje vanmiddag gemaakt, maat ik was er eerlijk gezegd niet wild van. Champignons bij vis vind ik toch niet zo goed passen. Ook de cherry lijkt me beter geschikt voor bij visgerechten. En de aubergine zou misschien beter vervangen worden door courgetten.

Bedankt voor dit lekkere recept!
Ik heb dit met roodbaars gedaan en het was makkelijk, snel en heerlijk !