Omdat ik binnenkort bij Mmmmh les ga geven over vergeten groenten en seizoensgebonden koken, dacht ik eens iets nieuws te proberen met Kardoen. Met pasta dan nog wel, iets wat Carlo (eigenaar website) mogelijk interessant zal vinden. :)
Ingrediënten
2 personen
- 4 a 5 kardoenstengels
- 3 looktenen
- 2 dl tomaten passata
- 2 el tomatenpuree
- bosje bladpeterselie (Marrokaanse)
- olijfolie
- 250 g penne
Bereidingswijze
1 Neem van de kardoen de buitenste stengels weg. De stengels nadien zijn perfect voor dit gerecht. Naarmate je het binnenste van de kardoen benaderd worden de stengels zachter.
2 Verwijder de zachte vezels (te bitter) en snij de toppen van de goede kardoenstengels tot je ongeveer 30 cm overhoudt. De bovenste delen zijn te taai. (hangt beetje van de grootte van jouw groente af)
3 Kook de kardoen in gezouten water tot 2/3 gaar ongeveer.
4 snipper ui en snij look fijn, pluk de blaadjes van de bos peterselie
5 stoof ui en look aan in en voeg peterselie toe en fruit verder tot de ui goudgeel tot lichtbruin is
6 voeg tomatenpuree toe en stoof verder, voeg erna de passata toe
7 stoof kardoen aan in olijfolie tot licht bruin in een andere pan
8 voeg kardoen bij de tomatensaus en laat nog even goed inkoken tot gewenste dikte
9 serveer met penne
Smakelijk!
P.S. Kardoen is familie van de artisjok en smaakt er een beetje naar.
P.P.S. Binnenkort les over kardoen in publieke cursussen bij www.mmmmh.be en in de menu van www.chefopbestelling.be (mag dit Carlo?)
- Login of registreer om te kunnen reageren