Kip brésilienne met abrikoos

Kevin · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit is een eigen variatie op een bestaand thema, namelijk het gebruik van gedroogd fruit in een warm gerecht. Wie de creatieveling wil uithangen, kan uiteraard ook andere vruchten toevoegen aan het gerecht.

Ingrediënten

kipfilet in stukjes
een scheut plantaardige olie
peper en zout
currypoeder
gember (vers of poeder)
gedroogde abrikozen
abrikozenconfituur
bresiliennenootjes
een ui
(light) room
peterselie

Bereidingswijze

Kruid de stukjes kip met peper, zout en currypoeder en bak ze in de olie, tot ze lichtjes beginnen te bruinen. Voeg de grof gehakte ui en gember toe en roerbak enkele minuten verder. Voeg naar smaak een portie gedroogde abrikozen toe en laat ze enkele minuten al roerend meebakken. Overgiet met de room en kruid desgewenst bij met currypoeder, peper en zout. Roer enkele koffielepels abrikozenconfituur door de saus en zet het vuur zachter. Werk af met bresiliennenootjes en gehakte peterselie. Dien heet op met rijst. Vegetariërs kunnen de kip vervangen door quorn.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Gisteren uitgeprobeerd en door de disgenoten als "" nen blijver"" bestempeld.
De bresilliennenootjes wel vervangen door gehakte cashewnoten en ook wat rozijen toegevoegd.