kip met citroen en olijven

Thitipa Kasempolkul · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

heel lekker

Ingrediënten

2 kippen,5 citroenen,3 glazen droge witte wijn,250 g groene olijven, 4 teentjes look,2 eetlepels korianderzaad,2 dl olijfolie voor de marinade, 1 dl olijfolie om het vlees te bakken,peper en zout

Bereidingswijze

snij de kippen in stukken, en breng op smaak met peper en zout, Pers het sap van 2 citroenen.Maak de marinade door olie, citroensapen in plakjes gesneden look te mengen. laat het vlees minstens enkele uren marineren.
Laat het vlees uitlekken en bak het dan in de olie. voeg er dan de marinade en de wijn aan toe samen met de resternde in plakjes gesneden citroenen, de olijven en de koriander.Laat alles 40 minuten garen op matig vuur. Dien op metstokbrood of pasta.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Telkens ik dit klaar maak, is het succes verzekerd.