krokante en pittige kippenvleugeltjes

Fanny · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit maak ik klaar als ik moe thuis kom maar toch warm wil koken en het smaakt uitsteken uitgezakt in de zetel

Ingrediënten

voor 3 tot 4 personen

1. 12 kippenvleugeltejs (ik koop meestalde biologische want deze zijn sappiger en hebben meer vlees aan het been)

2. ongeveer twee eetlepels bloem ( kan je eventueel weglaten, ik vind ze zowel lekker met bloem als zonder bloem)

3.paprikapoeder, currypoeder, zout (dit is de zachte versie voor mijn dochter maar als ik enkel volwassen aan tafel heb gebruik ik chilepoeder of cayennepoeder of gerookte paprika poeder)

4.Soms doe ik een beejte honing op de vleugeltjes om ze extra krokant te maken

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 220 °

De kippevleugeltjes door de bloem mengen (overtollige bloem goed afschudden) en alles flink kruiden met paprikapoeder, currypoeder en een snuifje zout.

vleugeltjes schikken op een ruime bakplaat, goed besprenkelen met olijfolie of boter.

Gedurende 15 min in een goed voorverwarmde oven schuiven (na 10 minuutjes de vleugeltes draaien) en de laatste 5 minuten onder de gril

Serveren met couscous of met een salade.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Chapeau!!
Prima recept en overzichtelijke, heldere website!

ze zijn heerlijk! heb ze net gemaakt, mijn dochter heeft vanavond haar feestje en gaat gourmetten met haar vriendinnetjes. Ze hoeven ze alleen nog maar even op te warmen!

Beste Fanny,

Ik vroeg me af of 15 minuten echt genoeg is. Ik heb een hekel aan vlees dat niet gaar genoeg is en ik heb wel eens gehad dat ik het een half uur in de oven heb gedaan dat dan sommige stukken nog gewoon half rauw zijn. Ik gebruik een magnetron-oven. Deze draait tijdens het verwarmen.

Dit ga ik zeker eens proberen! :)

Ik heb de oven goed voorverwarmd op 220 °, dus zeer warm en dan zijn mijn vleugeltjes goed gaar, ik draai ze na 10 min om maar als je zeker wil zijn dat ze gaar zijn laat ze dan 5 min extra garen

een beejte honing: wanneer?