loempia met tonijn en peultjes

Mieke Mels · Hapjes · 15-20 min · Niet-vegetarisch

... zo onzeker ik was bij het uitproberen, zo verbaasd was ik over het resultaat!

Ingrediënten

verse tonijnfilet, sojasaus, wasabi, loempiavellen (ongeveer 15 cm x 15 cm) uit de diepvriezer in de Chinese supermarkt of Thai te verkrijgen, vers pak mange-tout, olie om te frituren

Bereidingswijze

snij de tonijnfilet in rechthoekige balkjes (ongeveer 4 cm x 1 cm x 2cm). Doe de vis in een kom, samen met een goeie scheut sojasaus en wasabi (hoe meer, hoe pikanter natuurlijk!)... de vis mag niet drijven in de saus! Laat een tijdje in de koelkast staan. Ondertussen blancheer je de boontjes kort in wat gezouten water. Laat schrikken en dep droog met wat keukenrol. Neem een loempiavel en leg er in het midden een stukje vis in, daar bovenop twee boontjes. Rol de loempia dicht. Maak op die manier alle loempia's tot de vis op is. Frituur de loempia's op 180 °C gedurende ongeveer 45 sec.

Serveer met een sojasausje (eventueel met wat wasabi erin) of chilisaus.... Héérlijk!

Deel dit recept: Tags: Hapjes