Mexicaanse roereitjes (huevos revueltos ala Mexicana)

Carlo · Hoofdgerechten · 5-10 min · Vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 portie: 2 verse eieren, 1 tomaat, 1/4 ui, 1 groene chilipeper (hoe kleiner hoe pikanter), peper, zout, wat vetstof (olie, boter..).

Bereidingswijze

Snij de tomaat, ui en groene chili in kleine stukjes. Smelt wat vetstof in een pan en bak de groenten beetgaar. Breek de twee eieren open in de pan. Laat het vuur niet te hoog staan, er mag bijna geen gesis of gesudder klinken. Laat de eitjes eventjes gaar worden tot je bijna een spiegelei (sunny side up) verkrijgt. Werk dan voorzichtig met een vork het wit van het ei door het eigeel (en terwijl ook de groenten). De bedoeling is dat je nog stukjes wit door het geel ziet. Let op dat de eitjes niet uitdrogen, ze moeten er nog wat 'juicy' uit zien. Kruid met peper en zout en dien op met warme tortillas. Wil je een nog kruidigere versie dan kan je er ook wat stukjes chorizo aan toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Zo ongeveer bak ik m'n eitjes meestal hier op Kreta, nooit geweten dat het tipico Mejicano is.
Voorzichtig met de ui is mijn boodschap, knoflook past mij beter met ei